Банковият кредит от 27 хил. лв. на убитата на пътя Юлия Ангелова е бил изцяло погасен от застрахователя на 19 март. Компанията е превела и всичките 2440 лв. на 9-годишната дъщеря на Ангелова, които тя преди това бе платила под формата на вноски.

Ангелова бе прегазена на пътя край Созопол, докато се прибирала пеша, след като била на заведение в края на юли м.г. Шофьорът избяга.

Тя оставила кредит от 27 хил. лв., по който има застраховка “Живот”.

Вместо да го погаси веднага, застрахователят поискал данни била ли е младата жена пияна, тъй като при смърт, причинена пряко или косвено от алкохол, не е длъжен да плаща. При фаталния инцидент обаче Ангелова е пешеходец и вината за смъртта категорично е на шофьора на колата.

9-годишното дете на прегазената край Созопол Юлия принудено да изплаща кредита й

Нелепата ситуация как детето плаща по 400 лв. всеки месец доби широка популярност през февруари. Комисията по финансов надзор започнаха проверка по случая. Тя все още не е приключила.

“Разбрах случайно. Отидох в банката днес (понеделник - б.а.) и ми казаха, че е погасен в петък и дори вече е заличен”, разказа пред “24 часа” бившият съпруг на Ангелова и баща на детето им Цветелин Цеков.


И допълни, че ден по-рано фирмата е превела на дъщеря му парите по внесените преди това вноски.

Издирват убиеца на прегазената край Созопол Юлия! Говори бащата на детето й! ВИДЕО

Това е колата, убила Юлия до Созопол, погребват я в затворен ковчег