Пловдивската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт спрямо 37-годишния осъждан асеновградчанин Руслан Тодоров, опитал да убие свой съсед. Той стрелял по него по време на меле с дървени колове и метални пръти, а застрашени са били още три жени и един мъж. Мъжът е обвинен и за това, че не е имал разрешително за оръжието и осемте бойни патрона, които имал в себе си.

Тодоров живеел в Асеновград заедно със съпругата си и трите им деца. Семейството му и родата на негов съсед, на 43 г., били влошени от години. Често възниквали скандали и сбивания помежду им.

На 16 декември м.г. отново се стигнало до спор между двете фамилии. Поводът бил отправени обиди и заплахи от бащата на Руслан Тодоров към другия мъж и близките му. Стигнало се до масово сбиване и родителят бил ударен. Когато разбрал за това, синът му излязъл на улицата. Приближил се до съседа и го прострелял с боен пистолет, с което създал опасност да пострадат и другите четирима, намиращи се наблизо. Пострадалият е бил откаран в болница, оперирали го и го настанили за лечение

Предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото.