Бомбена заплаха е получена днес и в пловдивско училище. Учениците от ОУ "Димитър Димов" са изведени от сградата след подаден сигнал по телефона.

Анонимният глас съобщил, че в учебното заведение е поставено взривно устройство.

Автори на обаждането са две шестокласнички от самото училище. "Просто решили, че не им се учи и подали сигнала", обясни директорката Спаска Кожухарова. Тя каза, че двете момичета ще бъдат наказани, като санкцията ще бъде определена от педагогическия съвет. 

Самите ученици приели спокойно новината и казали на учителите си, че това е фалшив сигнал. Полицаи са извършили проверка с обучено куче и след като не установили наличие на взривно устройство, децата се върнали в клас, съобщи 24 часа.

Това е петото учебно заведение в Пловдив, жертва на анонимен тероризъм. Миналата седмица заплахи получиха СУ "Паисий Хилендарски", професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев", ОУ "Елин Пелин", СУ "Св. Патриарх Евтимий", което принуди кметът Здравко Димитров да обяви 31 март за неучебен ден.

Ученици разказаха за евакуацията след бомбената заплаха в Пловдив ВИДЕО

Светкавично полицията залови 23-годишен автор на заплахите, както и двама 9-класници.

Около 50 училища в София са получили имейли със сигнали за бомби във вторник сутринта. Всички деца от въпросните учебни заведения са евакуирани. Затворени за 24 часа са 105 СОУ, 25 СОУ и 119 СОУ.

Отново! Нови бомбени заплахи към училища

Сигнал за взривно устройство е подаден и за 179 ОУ в село Доброславци. 4 и 5 април са обявени за неучебни, предаде БНР.

В съобщението, изпратено да училищата, пише следното "Вербувал съм много хора в моя легион и съм се снабдил с оборудване за производство на бомби и оръжия. Ще стреляме и взривим всички училища и университети в София. Може да избегнете това, ако прехвърлите голяма сума биткойни в моя криптопортфейла".

Очаквайте подробности!