Една обикновена ситуация раздели потребителите на мрежата.

Старозагорец твърди, че жена ежедневно пристига в един от районите на града с една точна цел. Николай А. заявява, че въпросната гражданка храни бездомните котки. Той не е доволен от постъпките на дамата и използва социалната мрежа Facebook, за да призове за мерки кмета на населеното място.

"Г-н Кмете, в качеството си на каква госпожата от снимките пристига всяка вечер да храни и размножава котките в квартала?
Дори не е от този район. Моля, да предприемете мерки",  пише Николай А. Той придружава своеобразното си отворено "писмо" и със снимки, на които се вижда колата на жената и котките, които обикалят край нея.
 
Публикацията не оставя старозагорци равнодушни, а повечето от тях имат мнение за описаната ситуация. Оказва се обаче, че то далеч не съвпада с позицията на техния съгражданин. В своеобразната "дискусия" за правотата на постъпката се появяват немалко мнения, според които дамата не прави нищо лошо.
 
Напротив! За много граждани грижата за безпризорните животни е добро дело, което може само да радва. Други не споделят тяхното мнение, отчитайки, че така популацията на животните може да излезе извън контрол. Не липсват и много шегаджии, които не вземат сериозно проблема, иронизирайки проблема на своя съгражданин.
 
Вижте някои от мненията на старозагорци:
 
"Жена храни добри, беззащитни животинки, едва оцеляващи на улицата, подложени на студ, глад, тормоз, болести и прочие. А според Вас от къде са се появили там? Сами може да си отговорите,нали? Та да Ви отговоря на въпроса все пак.
Това е една жена,която мисли не само за себе си,а и за клетите страдалчета", пише Златомира Б.
 
"Това ми звучи като: кмете, навън вали, излез да събереш капките, защото ме мокрят!", шегува се Ж. Желев.
 
"Какво лошо има да нахрани животинките? Човек, необичащ животни, за мен не заслужава уважение!", смята Радка Т.
 
"Ако се размножавахме чрез хранене, тежко ни. Респект към госпожата, подкрепям я напълно", пише Йолина Н.
 
"Браво на жената!Поне като не можем с друго да им помогнем , поне да са нахранени", пише друга старозагорка.
 
 "Много такива самаряни има в града - хранят котки и кучета и дотам. Яко ги обезпаразитяват и кастрират, бих ги подкрепил", пише Станимир К.