Окръжната прокуратура в Шумен е установила, че кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“, на което преди една година в тежка катастрофа загина 22-годишната Светомира Накева, е незаконно, информираха от Европейският център за транспортни политики.

Автомобилът е бе блъснат от друга кола, движеща се с висока скорост, управлявана от 18-годишен водач, употребил наркотични вещества.

Веднага след трагедията Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че т.нар. кръгово кръстовище на посоченото място не отговаря на нормите.

Ръководството на община Шумен бе поканено да присъства още на първата инспекция на кръстовището. Вместо това местната власт даде специална пресконференция чрез Комисията си за безопасност на движението, на която обяви, че в Шумен няма проблеми или нормативни нарушения, свързани с организацията на движението в града.

Припомняме, че екип от експерти на ЕЦТП изготви доклад за състоянието на кръстовището и в началото на тази година го представи на пресконференция. Сега проверката от Окръжната прокуратура в Шумен на практика потвърди констатацията на специалистите от ЕЦТП, че проблем с кръстовището има, което обаче не отменя вината на водача.