За красотата на Родопите сме ви разказвали неведнъж. Природните дадености на планината кара хиляди туристи да я посещават.

Има и местенца, които малката човешка намеса също е допринесла за приятно изкарване. Разбира се, говорим за положителната намеса, а не замърсяванията в някои райони.

Красива и отлично поддържана беседка до Доспат впечатли туристи.

"Искам да споделя нещо, което ни впечатли много при пътуването ни в Родопите. Преди няколко дни се завърнахме от една прекрасна семейна екскурзия. Освен красотите, които видяхме и им се любувахме, много се впечатлихме и от една подробност, за която сме слушали. Става въпрос за това, че по пътищата в планината са изградени много чешми от дарители. Преди да навлезем в Доспат, спряхме на една такава отбивка. Имаше две изградени чешми. Но не само това.

При едната чешма имаше изградена и оборудвана беседка. Масата е застлана с мушама и оставена дори кърпа, с която да се почисти. Пейките са застлани с черга и родопско одеяло. В ъгъла бяха оставени метла и лопатка. Изумени бяхме, че имаше окачен часовник, който показваше точно време.Стана ни много приятно от всичко  което видяхме. Хапнахме с голямо удоволствие и естествено, почистихме и оставихме чистичко, за да могат и други пътешественици като на нас да се любуват. Хвала на дарителите!", написа Диляна Димова.

Снимките, които тя е прикачила към публикацията си доказват думите й.

Естествено много потребители не бяха изненадани от вида и отношението на местните и туристите в тази част на Родопите, но други бяха силно впечатлени, пожелавайки си на повече места в България да е така.