История за грозна кражба от дете и за добрина от непознати. Това откриваме в разказа на майка от Монтана. Албена Т. разказва, че вещ на дъкеричката ѝ била открадната в градски парк, но за нея важното в случая е съвсем друто. А именно - постъпката на непознати граждани, които не се поколебали да успокоят детето, и да върнат отново усмивката на лицето му.

Става въпрос за семейство, които успокоили детето сред посегателството и дори решили да купят нова тротинетка на момичето, за да го успокоят.  "За тези хора си заслужава да се пише и говори, аз искам да познавам такива хора в моя град и искам да ги има, защото са ценен пример за всички нас!", заключава Албена Т.

"Благодаря Ви, моля Ви, мило семейство, ако се разпознаете в написаното- обадете ми се - 0878747851", призовава жената.

Вижте целия ѝ разказ за случката:

"Добро утро на всички, вчера в парка на "Монтето" беше открадната тротинетката на дъщеря ми… Дотук написаното всички ще си кажат “Да нормално за нашия град” или “Очаквано беше, след като детето не е внимавало.”

Пиша тук, за да разкажа не за случката, а за последствията, които са много по-важни за мен и моето дете! Пиша за семейството и за хората от моя град, които са успокоявало детето ми и в последствие са купили нова тротинетка, за да не се притеснява и да е отново с усмивка на лице.

За тези хора си заслужава да се пише и говори, аз искам да познавам такива хора в моя град и искам да ги има, защото са ценен пример за всички нас!

Благодаря Ви, моля Ви, мило семейство, ако се разпознаете в написаното- обадете ми се - 0878747851."

Мотористи възмутиха! Гражданин: После искате уважение

Публикацията бива споделена в една от групите на Монтана в социалната мрежа Facebook, където привлича вълна от позитивизъм. Хората са вдъхновени от добрината, сторена от непознатите си съграждани. Те заключават, че подобни примери показват, че надежда има, а доброто е в нас.

"Ехааа! Възможно ли е да има още такива хора?! Браво на това семейство! Не всичко е загубено", пише Галя К.

"Невероятни хора!Доброто да им се връща стократно!", пожелава Валерия К.

"Адмирации. Има шанс за всички, докато има такива хора", констатира Валентина Л.

"Никой не иска да помисли как може да се почувства едно дете, след като му вземат дадена играчка, и си мислят,че щом детето има луксозни работи, значи родителите могат да си го позволят", добавя Йоана Г.

Бурята не прости на майка и дъщеричката ѝ, но се намесиха човеци

Снимката е илюстративна