Летният сезон е в разгара си, а с настъпването на топлото време - по улиците виждаме и все повече мотористи. Любители избират машини на две колела, за да се придвижват из града и страната, съвместявайки хобито си с удобството на собствения транспорт.
 
В социалните мрежи обаче - където често се споделят конфликтни за обществото случки, се появи и поредното разделение. Този път - между мотористи и "останалите" а новият епизод е от Пловдив.
 
Гражданин сподели позицията си, че е разочарован от пловдивските мотористи - "онези момчета със силните мотори и адреналин до небето". Мъжът, който ще представим с инициалите М.М, споделя обширна публикация, в която описва доводите си.
 
"Два дни обикалях из града с колело. По булевардите на "Кичука" се режеха двигатели на старт, децибели и каране на една гума," твърди М.М.
 
"Има си места за такива рейсове, но защо в града, по дяволите, защо? После искате уважение, искате предимство, искате толерантност?", добавя той.
 
Пловдивчанинът счита, че подобен пример е лош за младите, които биха поели по пътя на по-големите "батковци" и поведението, което биха усвоили от тях. Той отчита и личната безопасност на самите мотористи, която счита, че е застрашена от безрасъдните прояви на пътя.
 
Вижте цялата публикация, споделена от възмутения гражданин:
 
"Голямо ми е разочарованието от повечето мотористи из града. Онези момчета със силните мотори и адреналин до небето. Секунда и може да е последна в живота ви, но за вас това няма стойност.
 
Защо съм разочарован? Два дни обикалях из града с колело. По булевардите на "Кичука" се режеха двигатели на старт, децибели и каране на една гума. Това не ви прави мъже, а безмозъчни иди***. Има си места за такива рейсове, но защо в града, по дяволите, защо? После искате уважение, искате предимство, искате толерантност?
 
Искате, но не правите нищо за пример в обществото!
 
Продължавайте в същия дух и браво... Давайте лоши примери на децата и на младежите, продължавайте, до онази ценна секунда!
Животът ви е нестойностен, явно?"
 
Припомняме, че поведението на някои водачи - не само на мотори, предизвиква редовно недоволството на граждани. Преди дни друга жена сподели негодуванието си от факта, че булеварди се използват "като писти" от водачи, които са жадни за адреналин.
 
Дамата дори бе на мнение, че трябва да се въведът крути мерки, които да предотвратят проблема.  С гонка между коли бе свързан и един от най-тежките инциденти по пътищата на Пловидв през изминалата седмица.
 
Опасните маневри на "БМВ" и "Порше Кайен" в  "Тракия" завършиха с катастрофа и още пет пометени паркирани коли.

Двамата шофьори, на 23 и 22 години, бяха задържани в районното управление. Пробите им за употреба на алкохол и наркотици се оказаха отрицателни.

Шофирайте разумно, по пътищата не сме сами!

Питбул нахапа 7-годишно дете в Пловдив СНИМКИ

Гонки на пътя вбесиха пловдивчанка, предложи крути мерки

Майка с дете поиска да седне на заградени места в рейс, последва реакция