Майката на Кристиан Николов отиде на разпит в столичната полиция и вероятно ще се сдобие с обвинение. Десислава Пешева ще бъде обвинена за това, че е дала ключовете на фирмения джип на сина си, който предизвика тежката катастрофа с колата на Милен Цветков в неделя вечерта. 

Пешева пристигна в СДВР с адвокатката си.

"Не съм давала ключовете на сина ми", заяви Десислава Пешева. 

"Изказвам искрените си съболезнования на семейството на Милен Цветков. Много съм разстроена от това, което се случи. Това е драма и за двете семейства. Идвам, за да съдействам на разследването", каза Пешева пред "24 часа". За работата й в бизнес структурата на Миню Стайков отговори така: Не е уместно да се замесват трети лица в този инцидент".

Арестуваха майката на дрогирания водач, убил Цветков

Преместиха шофьора, убил Милен Цветков! Разследват как е купен джипът му

Преди нея на разпит в полицията се е явил и мъжът, който се е возил в джипа на Кристиан Николов. Не е ясно дали приятелката му, която също е била в колата е открита, за да даде показания.

Междувременно от прокуратурата повдигнаха обвинение на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. СГП ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража".

Обвинението е за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор.

Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

Как шофьорът, причинил смъртта на Милен Цветков, е закупил возилото