Това се е случило по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион "Дунав". Преди малко две момчета - футболисти от ФК Дунав, са били ударени от мълния на стадиона, докато тренират. 3 линейки е имало на терен, съобщиха очевидци от Русе.

Децата са хоспитализирани в две различни болници. Едното от тях е в критично състояние. Децата са били реанимирани от треньорите, а родители са се обадили на 112.

"Не беше заваляло, като падна гръмотевицата, никой не е очаквал това да се случи. Децата се борят за живота си в момента. Линейките дойдоха много бързо, а всички треньори и родители, които бяха на терена, се бореха за децата, докато дойдат линейките. Гледката беше страшна. Всички сме стресирани и се молим дечицата да оживеят. Бог да е с тях!", написа русенка във Facebook.

Русенци пишат в социалните мрежи, че в момента на удрянето на мълнията е имало и тренировка по плуване. Едва са изкарали децата от басейна.

И двете деца са на 11 години, като едното е откарано в УМБАЛ "Канев", а другото - в УМБАЛ "Медика". Два екипа реанимират детето, което е в тежко състояние, другото дете е с изгаряния.

Очаквайте подробности!

За съжаление, лоша вест дойде от Русе - едното от децата е починало.

Почина едото от децата, ударени от мълния