Ситуацията с паркирането в големите градове често създава главоболия и на собственициге на коли, и на пешеходците. Често водачи се оказват затруднени в намирането на място за любимата кола, а не липсват и трудности, свързани с действия на други собственици на МПС-та.

Ситуацията не е по-различна и в Пловдив, където паркирането на водач с кърджалийска регистрация, провокира мъж да отправи призив, използвайки социалната мрежа Facebook.

Пловдивчанинът е възмутен от паркирането на аудито и призовава собственика му да мисли и за останалите водачи. Въпросната машина е оставена посредата на павираната улица, а така блокира няколко свободни места.

"До всички пловдивчани отскоро, моля ви, нека когато паркирате се помисли и за другите. И без това паркоместата са кът", пише Петър П.

Ситуацията се разиграла в следобеда на 18 май, а граждани отбелязват, че мястото е около Бунарджика.
 
Местни жители допълват, че паркирането в района е трудна задача - особено през уикендите. Повечето подкрепят призива на мъжа, а някои посочват и решения. Те допълват, че в града има и места за платено паркиране, прадават се и гаражи.
 
"Това е до нас и винаги е кошмарно паркирането", отбелязва Невена П.
 
"Има платени паркинги.Продават се и паркоместа.Дават се гаражи под наем", добавя  Стефан Ц.
 
"Пловдив не е за всеки", шегува се Емил Й.
 
Нерядко споровете за паркиране имат и далеч по-нецивилизовани решения. Вместо призиви в мрежата, водачи пребягват до бележки, че и различни простъпки спрямо чужди возила.
 
Подобна практика не е непозната във почти всички градове в страната. Като подобни сигнали се срещат все по-често - за съжаление. Не липсва обаче и баланс. Граждани уреждат с послания и бележки неуредици, възникнали на пътя.
 
Припомнете си някои от тъжните, плашещи, но и озадачаващи случки, за които вече сме Ви разказвали в GlasNews: