Шофьор реши да разкаже за случка на пътя в Русе. Мъжът се натъкнал на възрастен водач, чиято лада не искала да запали. Той закъсал на натоварен път, на кръговото до полицията.

Втурва се да помогне на изпадналия в беда човек. За целата обаче, му трябвала помощ от поне още един доброволец, за да се избута колата на безопасно място, а и да не пречи на останалите водачи. Ето как се развива ситуацията в последствие:

„Не мислех да разказвам една историйка от вчера, но нали деня на русенеца се определя за успешен само единствено, ако се е оплакал във Фейсбук. 27.09, привечер, обстановка осеяна от интересни миризми и фонов шум на мотори. Шофирам си и гледам един доста възрастен човечец закъсал с колата си. Намираме се на върховата точка на нашата пътна инфраструктура - кръговото на полицията. Спирам да видя как е, има ли нужда от помощ. Ладичката не пали. Беше закъсал на неподходящо място и реших да спра някого да го бутнем до спирката, там ще видим какво се случва. Спирам един добре сложен мъж на средна възраст, от онези типове, които ти се карат, че не си ходил в казарма и проведохме следната дискусия:

- Ей, старши, дай да бутнем човечеца, че е закъсал.

- Аве, къде ш го бутами?

- Ей там до спирката.

- Ауе къде да го бутам ся?

- Знаеш ли какво, е*е си майката!

След него още 10 човека гледаха как да ме отбягнат, 20 ни нахраниха, 6 решиха, че клаксона решава проблеми и 1, който нямало как да си остави колата на пътя. След известно малтретиране на релето, ладичката запали. Е, старшия забрави да каже благодаря, но тя тази думичка е прокълната в нашия град. Изводите сами, от мен:

По-малко са оплаквайтИ и повичИ си помагайтИ!,“ написа Nikolai Kerchev.