Обяви в мрежата предизвика вълна от реакции и коментари. Мъж търси хора, които да се настанят в селска къща. Мартин Халваджиев заявява, че няма да иска наем от новодомците, но има важно условие.

Той желае те да поддържат имот в добро общо състояние. Къщата се намира във великотърновското село Драганово, а "офертата" е насочена към хора, желаещи да "избягат от градската дивотия" през уикенда. Халважиев уточнява, че новодомците може да си произвеждат и екелогично чисти продукти.

Имотът се състои от къща с двор, има кладенец и трифазен ток. Вижте публикацията на  Мартин Халваджиев, публикувана в една от големите групи на  Великот Търново:

"Добър вечер на всички. Дава се без наем селски имот, състоящ се от къща с две стаи и двор около 500 кв. м в село Драганово. В имота има кладенец и трифазен ток.

Жители на пловдивското село Трилистиник блокираха пътя към АМ "Тракия" СНИМКИ

Отнася се за сериозни и работливи хора, които искат да избягат събота и неделя от градската дивотия и да си произведат екологично чисти зеленчуци. Условието е имотът да се подържа в добро общо състояние.

"Може да се ползва неограничено време с договор, заверен пред нотариус", допълва мъжът след множество коментари.

 Обявата предизвиква огромен интерес. Много хора приветстват идеята и виждат потенциала ѝ - имотът няма да стои запуснат, а хора ще имат място, което да използват. Други изразяват скептицизма си - според тях мъжът може да се окаже подмамен от недобросъвестни хора, които да съсипят и къщата. Не липсват и хора, които смятат, че потърпевши може да се окажат желаещите да живеят без наем.

Вижте част от коментарите на хора:

"Гледай сега, защото е безплатно, колко народ ще иска да го вземе. Успех и дано попаднеш на сериозни и отговорни хора!", пише Християна И.

"И колко време може да се ползва имота? Да не стане така да се почисти, да се насади и засее и да трябва изведнъж да се напусне", чуди се Милен Ц.

"Какво толкова чудно има, хората искат да им се поддържа имотът, а другият може да не може да си купи. Сделката е удобна за всички", пише Венцислав У.

Тийнейджърка с книга възхити столичани. Прецедент ли е? СНИМКА

"Като ти нашибат 500 лева сметка за ток и вода, разровят всяко кътче от къщата, намерят и оберат тайника на покойния ти баща и разрушат всичко, защото не е тяхно - ще се чудиш защо изобщо си се занимавал да търсиш нормални хора тук", скиптичен към идеята е Йордан Петков.

"Братле, дай го на някой човек в неравностойно положение, тука само хиени... Да не се изразявам по колоритно", смята Иван К.

"Част от интересуващите се със сигурност са помислили, че имотът се подарява. Голяма част от искащите да го ползват, вероятно са слушали от познати колко е "готино" да живeеш на село, без да са наясно, че се изисква ежедневна работа по двор, къща и пр.

Има съвестни хора, семейства, останали без дом, в нужда, работливи и отговорни. Може би те са стопаните, които търсите", пише Мариана Димитрова.

 Припомняме, че след локдауните през отминалите години много българи се насочиха към връщането на село. Някои закупуват къщи, които се намират на удобно разстояние от големите градове. Други съживяват запуснатите си родови къщи.

Неочакван гост изненада в наш град СНИМКИ