От днес отваря врати "Мини Библиотека" в село Горни Домлян. Тя се намира във фоайето на кметството, със разрешението и помощта на кмета на селото Тошо Томанов. Библиотеката има съществена роля да осигури безплатен и лесен достъп до книгите. Тя ще играе водеща роля в насърчаването на четенето през различните възрасти. 

Идеята е на Ивелина Арабаджиева, която се заражда след като е била част от обучителна програма за активни граждани по програма „Европа като общност на граждани“ Civic Europe. „Европа като общност на граждани“ е програма, подкрепяща местни граждански инициативи в Централна, Източна и Южна Европа, реализирана от фондация „Софийска платформа“ и MitOst e.V. с подкрепата на Stiftung Mercator.

Някога в селото имало богата библиотека, но през последните години библиотеката не работи. Местните хора обичат книгите и четенето, а сега си я искат отново. До момента отворената Библиотека разполага със задължителната литература за децата от 1 до 12 клас, защото в България от учениците се изисква да четат книги през лятото. 

„Днес повече от всякога трябва да възпитаваме децата на интерес към четенето, защото са по склонни да прекарват повече време в интернет, отколкото с книга в ръка", споделя Ивелина Арабаджиева. 

Книгите са събрани чрез дарения, а част от тях са закупени със средства от проекта „Със смях и игри към придобиване на знания“. Проектът включва създаване на "Мини Библиотека" и Уъркшопи по интереси за деца, които ще се провеждат през цялото лято в село Горни Домлян. Библиотеката ще се обогатява постоянно, за да стане голяма със повече томове - да има четиво за всички. 

Всеки, който иска да направи дарение за "Мини Библиотека", може да го направи чрез куриер или по пощата на следния адрес: с. Горни Домлян, ул.“9-ти Септември“ №21, кметство Горни Домлян. Лице за контакт: Ивелина Арабаджиева, 0888206846. Доставката се поема от подателя.