Мощно шоу беляза 30-годишнината на козметична компания Christian of Roma в пловдивския клуб Bushido снощи. Специален гост на събитието беше посланичката на Република Италия у нас Н. Пр. Джузепина Дзара. 

Шоуто беше и кулминацията на тридневния Италиански фестивал на красотата и прическата, който тази година отбеляза ХХХ юбилейно издание.  
 
Нощта започна с емоционално приветствие от главния мениджър на Christian of Roma Мария Данчева, която разказа историята на компанията от нейното създаване и просълзи собственика й - бизнесдамата Елена Кристиано.
 
След това започва и шоуто Timeless, чрез което гостите преживяха миналото и бъдещето едновременно.
 
Първата част беше отредена за Мистериозна барокова градина.

Барокът е начин, по който визуалните изкуства на живописта, скулптурата и архитектурата са събрани, за да предадат едно послание.

„Чрез най-известния стил ние извличаме вдъхновение и включваме елементи, докато използваме тялото и косата като платно. Преработвайки го чрез нашата призма за съвременното движение и мистичен външен вид и почитайки нашите корени, като италианска компания.“, посочиха от Christian of Roma.

Втората част на шоуто беше посветена на „Завинаги Timeless“ и оценяването на емблематичните прически, които от години бележат индустрията. Най-желаните визии и цветове за косата на века. Нещо, към което всеки се стреми и ще продължи да съществува във времето.

Третата част беше истински „Космически сблъсък“. Сблъсъкът на два свята – миналото и бъдещето.
Всичко, което правим, е да подобрим нашето бъдеще и нашата визия за него. Стремеж към по-чиста и симплестична перспектива. Осъзнаването, че най-важното е да се съсредоточим върху подобряването на себе си, без да чувстваме необходимостта да компенсираме и покриваме най-добрите си естествени черти. Less is more!
 
В следващото шоу стилисти изиграха блестящо ролите си в „Като две капки боя“, като сред уникалните образи бяха тези на Милко Калайджиев, Папи Ханс, Тони Стораро, Лили Иванова, Преслава, Луна, Петя Буюклиева и други.
 
Нощта завърши с хитовете на истинската Преслава и шоу на DJ Дамян.
 
В рамките на юбилейният фестивал беше представено и как изкуственият интелект влиза в салоните за красота.
България е втората страна в света след Италия, в която беше показна новата технология. За първи път изкуственият интелект беше демонстриран на посетителите на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Той е революция във фризьорския бизнес и тепърва ще навлиза в салоните за красота.

Изкуствен интелект показаха на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив ВИДЕОПосланичката на Италия откри ХХХ юбилейно издание

Машината, която работи с изкуствен интелект, прави прецизна диагностика и създава персонални терапии според моментното състояние на косата. Според нейните създатели, творчеството и професионализмът на стилистите ще останат, но изкуственият интелект ще даде едно по-различно обслужване и ще надгради услугите за хората с увредени коси.