Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията е уволнен дисциплинарно. Това се случи с официално заповед на министъра на МВР, научи Glas.bg. За уволнението му се говори още след като бе задържан, но заповедта идва след като няколко дни преди това бе отстранен неговият колега полицаят Иван Иванов от ловешката „Пътна полиция“. Иванов също стана известен с това, че е дясната ръка на нашумелия от разследване на Нова телевизия ловешки полицай - Данчо Катаджията. След серия от репортажи стана ясно, че двамата са в близки отношения. Петков и Иванов участват и в скандалния клип със свалянето на номерата на семейство в Луковит.

От 21 февруари Данчо Катаджията е под домашен арест, след като Окръжен съд - Ловеч измени определението на Районен съд пускайки го от ареста. От няколко серии на Разследване и репортажи стана ясно, че той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления.

Показан бе и високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че не му е позволено, заемайки длъжността на полицай.

Разследването срещу Петков и Иванов продължава.

Уволниха дисциплинарно полицай, близък до Данчо Катаджията

Отстраниха от длъжност Данчо Катаджията

Пуснаха Данчо Катаджията под домашен арест! Получавал паник атаки в затвора...

Развиха болтовете на колата на участник в разследването срещу Данчо Катаджията!