След акцията на плевенската полиция и прокуратурата в село Ореховица заради пребития 90-годишен дядо, говори главният прокурор Иван Гешев. 

„В момента в това село се провежда поредната акция на прокуратурата против битовата престъпност. Има заподозрян извършител, който е многократно осъждан, в момента се укрива, издирва се", каза Гешев, който призна, че дядо му е от това село. "Битовата престъпност е едно от малкото неща, които могат да ме дебалансират", призна главният прокурор и добави, че битовата престъпност е основен приоритет за прокуратурата.

От думите му стана ясно, че са известни поръчителите на убийството на жената в "Младост" с розата и тези за побоя над Слави Ангелов. 

“В София се провеждат няколко акции. Става дума за поръчково убийство. Множество действия са предприети не само в София, няколко лица са задържани”, сподели главният прокурор Иван Гешев. Според разследващите участниците в престъпната група са организирали и извършили поръчковото убийство на бизнесдамата Станка Марангозова.

Припомняме, 46-годишната жена бе застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона, миналата година през октомври. Трупът й бе открит от мъжа, с когото живеела на семейни начала, а до тялото имаше бяла роза. 

"Коронавирусът промени приоритетите в известна степен. Това обаче не е променило намеренията ни да стопим случаите на битовата престъпност”, каза Гешев.

„Продължаваме да работим и по случая с побоя над Слави Ангелов. Разследваме кои са поръчителите”, каза още главният прокурор и добави, че дори са известни, това все още не означава, че са доказани.

Очаквайте подробности!

Жандармерия блокира наше село, започват арести ВИДЕО

ИЗВЪНРЕДНО: Нападнаха полицаи с брадва СНИМКИ/ВИДЕО