Драсканиците по стените - всички сме ги виждали и то навсякъде. По стени, по гаражи, по пейки, че и по паметници. Често не блестят с красота, а единствено крещят за желанието на "автора" да се изяви. Да  наложи "тага" си не с нещо красиво, не с нещо стойностно, а с дирята, нашарена от маркер, купен за някой друг лев.

Поредната случка, при която графити дразнят местните, е споделена от жител на Велико Търново. Той споделя за "сблъсъка" между драсканиците и стъклените парапети по едно от красивите местенца в старопрестолната столица - панорамната площадка, от която се разкрива красива гледка към града.

"Най-хубаво се цапа на чисто и това може да ви го каже всеки един тийнейджър от Велико Търново", пише мъжът.

 Влади В. споделя за неравната битка на своя приятелка с цапаниците по стените. Жената ежегодто почиства след мнимите творци, но те отново се разписват.  Той използва социалната мрежа Facebook, за да изкаже мнението си за действията на шарещите и цапащи свои съграждани, но и да заяви, че смисъл от правилно отношение към средата, която ни заобикаля, има.

Младежи нападнаха жена посред бял ден ВИДЕО+СНИМКИ

Вижте цялата публикация на мъжа:

"Най-хубаво се цапа на чисто и това може да ви го каже всеки един тийнейджър от Велико Търново.

Те знаят най-добре какъв кеф е да си изхвърляш боклуците на чистичко, след като някой е минал и е изчистил предния ден. А най-големият парадокс е, че ''на мама мизерниците'' цапат, където стъпят, но после търсят да седнат и да идат някъде на чисто. Иди ги разбери...", пише той.

Това, че има слепоци в тревните площи и слепци по улиците, които не могат да различат красиво от грозно и правилно от грешно, не трябва да ни спира да правим добро, добавя Влади В.

Вижте цялата му публикация, провокирана от различни обществени проблеми:

СНИМКА провокира мрежата: Браво на бъдещите управници, младежите

"Една приятелка всяка година доброволно чисти стъклото на панорамната тераса от драсканици. Тази година успя да бъде чисто около седмица, може и по-малко да е било, тя да каже. Най-хубаво се цапа на чисто и това може да ви го каже всеки един тийнейджър от Велико Търново.

Те знаят най-добре какъв кеф е да си изхвърляш боклуците на чистичко, след като някой е минал и е изчистил предния ден. А най-големият парадокс е, че ''на мама мизерниците'' цапат, където стъпят, но после търсят да седнат и да идат някъде на чисто. Иди ги разбери...

А, за да не трябва някой да чисти всеки ден, имаше идея да се постави камера на мястото. Време е и стените на сградите, които са надраскани до неузнаваемост, около това място, да бъдат нарисувани с нещо красиво. Има кой, има и как. Отделен е въпросът имат ли желание по кабинетите.

Това, че има слепоци в тревните площи и слепци по улиците, които не могат да различат красиво от грозно и правилно от грешно, не трябва да ни спира да правим добро.

Специални поздрави на ''Blacky'', ''Ятл'' и ''Гуфи'' !  Много са ви грозни ''таговете!'' Упражнявайте се, първо, малко на лист вкъщи, после идете да сере*е със спрейове на почистеното.

За тази нескопосна любовна мода с катинарите нищо няма да кажа, а само, че половината се чудят, после как да ги махнат, след като се разделят. Хубави почивни дни на всички!"