Полицай от Нова Загора бе санкциониран за извършено нарушение по време на работа. Това е станало след сигнал в социалната мрежа.

Интересното в случая, най-вероятно говорим за прецедент, е, че униформеният публично е признал за санкцията си и частично за вината си.

Нарушението - неправилно паркиране. Според очевидеца Велко Точев патрулният автомобил, с включена само светлинна сигнализация, е спрял в насрещното, срещу куриеска фирма, за да може полицаят да си вземе пратка.

По думите му полицията не трябва да дава такъв пример с действията си. Той добавя, че преди месеци е бил санкциониран за подобно провинение, само че колата му поне е била в платното в посока на движение.

Униформеният, управлявал патрулка, отговаря, че все пак тя е била на "специален режим". Ради Радев се обосновава, че в случая е "било необходимо". Признава, че има нарушение и е понесъл санкция.

Той добавя, че полицаите също получават фишове и глоби просто те не са публично достояние.

Полицаят съветва преди да сигнализирате в социалната мрежа добре да се запознаете с фактите, за да не понесете наказателна отговорност.

От друга страна ние ви съветваме да бъдете будни граждани и да сигнализирате на институции, медии и в социалните мрежи, за да не се прикриват нарушения и престъпления.

Снимки: Фейсбук страница "Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно."