Подозираме, че когато се заговори за спортни прогнози, първата мисъл, за която се сещате е футбол, евентуално на второ място ще се появи тенисът. И сигурно сте прави, това са популярни спортове със световен зрителски интерес. Ако разгледате малко по-подробно обстойният поглед в секцията Сезам Nostrabet ще забележите, че спортните дисциплини са много повече и съществуват някои не толкова известни, но вълнуващи дисциплини в тази посока.

Например ще открием, че тук присъства австралийски футбол. Неговата история е доста забавна и до някаква степен прилича на ръгбито и американския футбол. Никога обаче не е била замисляна да се превръща в официален спорт. Австралийският футбол съществува, за да позволи на играчите по крикет да поддържат форма и през зимата. Точно по тази причина и отборите са от по 18 души. Преследването на топката трябва да завърши с отбелязването на гол, но динамиката е толкова сериозна, че понякога се чудим защо не получава толкова внимание.

Наличието на алпийски дисциплини като ски скокове и гигантски слалом може би не са чак толкова вълнуващи за аудиторията, но нека не забравяме, че България е домакин на част от състезанията, а почитателите на зимни спортове продължават да се увеличават. Все пак сме една от страните, която може да си позволи да се включи на световната карта.

Флорболът е игра, която често се бърка с хокея на трева. Пак имаме хора, които тичат със стик и преследват малка топка, но за да може емоцията да е пълна, подът е гладък и преследването става изключително сериозно. Отново имаме по пет играча и един вратар, но сякаш този спорт е измислен, за да не се инвестира в леден генератор. Другата голяма подробност е, че не са малко и хората, които предлагат същата емоция в тази посока.

Бадминтонът често се бърка с федербала, но вторият спорт е по-скоро забавление и хоби, отколкото дисциплина. При бадминтонът играта се превръща в комбинация между волейбол и тенис. Изисква се перцето никога да не пада на земята, а ако падне, това е точка за другия отбор. В България имаме световни шампиони на тази дисциплина, а и не са малко страните в Европа, които го превръщат в традиция. От професионално естество се приемат прогнози, но най-вероятно ще трябва да търсите стрийм, ако искате да следите от близо развитието.

Знаете ли, че съществува спорт, който може да се играе около 8 часа? Има и опция да се играе безкрайно или до победа на единия отбор? Истината е, че говорим за втория най-популярен спорт, но тази популярност идва поради факта, че Азия продължава да е континент с огромна популация. Крикетът е спорт, който идва директно от Великобритания и остава завинаги в Азия, днес може да се открие в Австралия и някои европейски страни.

Водната топка, известна още като водно поло, е една доста успешна комбинация от хандбал и плуване. Атлетите в тази дисциплина трябва да са изключително активни и подготвени физически. Отборите са от по 13 души всеки и целта е да се отбелязват голове. Сблъсъците не са изключени, но това е съвсем друга тема.

Ако си мислете, че сложните спортни имена са приключили, тогава не сте чули за футзал. Това е нещо подобно  на флорбола, но за целта се премахват стиковете и отборите играят само с крака. С други думи – футбол, на малки вратички в зала, не на изкуствена трева. Отборите са от по 5 човека и от 2000 г. тази дисциплина вече е призната за официална. В зависимост от лигата, правилата и броя играчи могат да се променят.