Ловци от крайграничната община Болярово предупреждават за повишен риск от инциденти с мигранти. Срещите с мигранти в ловните полета близо до турско–българската граница не са изненада, но опасността от инциденти е голяма, категоричен е председателят на дружинката в село Голямо Крушево Иван Иванов

„Даже сутрин в инструктажа това задължително се казва -  че можем да ги срещнем и се внимава, да не се отстреля някой. Слава Богу, досега нямаме такива инциденти. Мигранти колкото искаш има, цяла вечер маршируват из гората. Обаждаме се, идват и ги прибират“, каза Иванов.

Проблем остави и замърсяването в района.

„Намираме по 20 – 30 сака, якета, спални чували, всичко това хвърлено в гората. Хвърлят кецове, маратонки, консерви, бутилки. И всичко това, като духне вятъра, е накачено по дърветата. Гората е пълна с боклуци, просто не знам как ще се изчисти това нещо. Все едно се намираш на сметище“, допълни той пред БНР Бургас.

Кметовете и наместниците във всички  села в на  община Болярово също са инструктирани при забелязване на мигранти и своевременно да подават сигнали на тел. 112.