Бездомно улично куче е било застреляно в София. Това станало в квартал "Овча купел", твърдят местни жители, търсещи информация за извършителя. Случаят е от преди няколко дни - когато възрастната и вече полусляла Бела била простреляна фатално.

Агресията е извършена около 18:30 часа в района на блок, намиращ се в квартала, разказва Златин М. Той добавя, че това станало около деца, които си играели.

Други граждани добавят и нови подробности. Те твърдят, че по Бела било стреляно и преди, но този път изстрелът се оказал фатален. Столичанка подозира, че е стрелбата дошла от жилищен блок, намиращ се в близост.

Светла О. допълва, че след стрелбата е подаден сигнал до МВР и са се отзовали полицаи. Столичани допълват, че въпросното куче е живеело в квартала от години, било е социално и неконфликтно. Местни дори се грижили за Бела.

Хвърлиха малтретирани и убити котета в кошче, майка им обикаля край тях СНИМКИ 18+

 Те са притеснени, че подобни безрасъдни действия може да завършат и с пострадали хора, като призовават всеки, който има информация да сигнализира.

Вижте мненията на столичани по случая:

"Вчера вечерта, около 18:30 часа, пред 1-ви блок, сред играещите деца е било застреляно едно възрастно и полусляпо куче, което хората от блока са гледали.

Няма дори да коментирам риска и за човешкото здраве, който въпросният, вероятно психично болен, е създал.
Всяка една информация или свидетели са от полза, като могат да пишат и на мен, или на Кирил Димитров, ако се притесняват.
... Нека да намерим извършителя максимално бързо, защото утре същият ще стреля и по дете", пише Златин М.

Пловдивчани са бесни! Мъж насъсква питбула си срещу други кучета СНИМКИ

 "Бела се казваше кучинка. Повече от 15 години беше сред нас.  Не за първи път стрелят по нея. За съжаление, този път беше фатално. Викнахме полиция. Надяваме се да се задействат нещата. Най-вероятно е стреляно от блока срещу 1 блок, с бойна пушка. Така твърдят очевидци и полицаите, които бяха на огледа. Отвратителна постъпка на болен мозък!", разказва Светла О

"Не знам колко психически нестабилен трябва да си, за да стреляш по това куче, което целият квартал знае, че е напълно безобидно, а да не говорим, че явно е убито, докато е имало деца отвън. Дано се разбере кой го е убил и да се вземат някакви мерки, защото явно този човек е опасен и за животните, и за хората", пише Алина А.