Нов случай на убити кучета. Този път жертвите са в Благоевград. Граждани алармират, че натровено бездомно куче било открито пред блок в ж.к."Орлова чука". Друго животно било намерено мъртво и натикано в чувал.

"Взеха живота му по същия начин, както и на мъртвите ни животни преди седем месеца", разказва за отровеното животно Веселина Д. В мрежата тя публикува и снимки на откритите трупове.

"Случаите са сходни и имаме индикации, че са едни и същи извършителите!", допълва тя.

Жената разказва, че по случая е подаден сигнал до МВР. Тя разказва, че живее в страх от нови посегателства. Веселина споделя, че кучето, което било открито мъртво в чувал, било изчезнало от две седмици. Жената допълва, че други две животни са в неизвестност.

Със сила и заплахи: Отвлякоха мъж край Благоевград

Вижте разказа на Веселина Д., публикуван без намеса:

Приятели, черната смъртоносна серия в ж.к."Орлова чука", Благоевград продължава! Днес отровиха поредното кученце пред блок 209. Куче, което живее наоколо около 10 години! Взеха живота му по същия начин, както и на мъртвите ни животни преди седем месеца, на които е посветена тази група! На тази дата бяха отровени и те!

Най-доброто и светло, кротко животинче Муца си отиде днес от ръката на убиец! Случаите са сходни и имаме индикации, че са едни и същи извършителите! Първото разследване още не е приключило, а вече имаме рецидив! Подаден е сигнал и са предприети мерки, ще има разследване, но искам да изкажа болката, която изживяваме, страха, в който живеем!

 

Младежи стреляха и убиха куче, оставиха трупа му посред път

Не е нормално! Мъката е огромна...И това не е всичко... Труповете са два...кучето в чувала е също наше...преди две седмици изчезна и го търсихме къде ли не...било е напразно, днес намерихме и любимата ни Вики, убита, натипкана в чувал и изхвърлена в храсти! Прекрасен лабрадор, добра и кротка!

Имаме подозрение кой е убиецът и на нея, и ще се борим за възмездие! И още нещо...търсим и още две, които са в неизвестност и предполагаме, че имат същата съдба! Някаква угроза тегне над този блок, някакви изроди раздават правосъдие без причина и разбиват сърцата ни! Много страдаме...потопени сме в черното, превърнаха блока ни в гробище, нямаме покой...! Обичаме ви много, мили мъртви животни! Моля за споделяне, приятели!

Припомняме, че проблемът с бездомните кучета в града доведе и до опасна ситуация. В средата на февруари 6 животни нападнаха актьор в града. Инцидентът стана пред ред сградата на Съдебната палата. Случаят не е и единствен. Към 15 февруари били подадени 62 са сигналите за нападения от бездомни кучета от началото на годината в община Благоевград.

За съжаление неизвестни прибягват и до самоуправство, разпръсвайки отрова за животни, която може да се окаже опасна и за граждани. В града вече има случаи на отровени животни.

Глутница кучета нахапаха актьор