Шофьорката на пропадналата в шахта кола на ул. "Луда Яна" в Кършияка в Пловдив не само е със съставен акт, а е била и отнета книжката й за един месец. За инцидента GlasNews.bg информира вчера. 

По думите на очевидци тя е влязла от улица "Добротич", продължила е направо, следват два леви завои и е излязла на кръстовището, където колата й се озовава в шахтата. Хората са ядосани, защото според тях знаците, че е забранено влизането, са на други улици. Наш репортер провери и се оказа, че наистина е така - знакът се намира на ул. "Полк. Сава Муткуров"...

Ето и пълното становище на ОД на МВР по казуса:

"При наличие на пътен знак Ж-3/Предварителен указател за отклоняване на движението/ и А-23 /Участък от пътя в ремонт/ за временна организация на движението, водачът навлиза в участък от пътя в ремонт и пропада в пътна шахта. Управлявалият превозното средство нарушава чл. 6 т. 1 от ЗДвП.

Санкциите за пътнотранспортно произшествие са 200 лв., за навлизане в участъка от пътя в ремонт според чл. 171 т. 1 буква "Ж"се отнема свидетелството за управление на МПС за 1 месец, а за нарушение по чл. 171 т. 2 буква "Н"- автомобилът се спира от движение за 1 месец."

Търпението на хората от пловдивския квартал, където тече т.нар. мащабен воден проект, чиято мащабност засега се изразява в мащабно разкопаните и постоянно необезопасени вече месеци улици, е на изчерпване. Няма ден, в който в редакцията на GlasNews.bg да не дойде сигнал за паднал или спънат човек в Кършияка.

Дори и с право да е глобена водачката, се питаме, ако в тази дупка беше пропаднало дете - без кола и без да знае коя зона е забранена и коя не... тогава? 

Впрочем и в момента автомобили продължават да минават по улицата, която вече е обезопасена от самите хора тук:

Поредната жертва на Водния проект в Пловдив! СНИМКИ

Защо пловдивчанката, която пропадна с колата си в Пловдив, получи акт?