За притеснителна, но и озадачаваща случка сподели жена в социалните мрежи. Тя споделя снимка на пейка, която била вандалски потрошена от неизвестни лица.

Става въпрос за импровизирано съоръжение, което се намира на горска пътека в Сливен. Няколко греди и камъни оформяли място за сядане, от което се ползвали изморени хора.

Неизвестни лица обаче потрошили пейката, изглежда без особена идея - счупеното дърво останало на същото място.

"Какво им пречеше пейчица", чуди се жената, споделила за случая.

За безсмислената вандалшина граждани се опитват да отгатнат причината. Което се оказва задача със затруднено решение. Много сливналии смятат, че мотивацията за вандалщината може да е най-различна.

Ката мнозинството се обединява около тезата, че главно е липсата на възпитание и отговорност. Не закъсняват и дежурните коментари, че вината е на " младото поколение".

Вандали потрошиха стъкло от парапета на Римския стадион в Пловдив СНИМКИ+ВИДЕО

Вижте някои от мненията на сливналии:

"Пречи им възпитанието, злобата", пише Маргарита Е.
 
"Расте едно ново поколение, на което всичко му пречи", твърди Нели Г.
 
"Винаги ще давам пример с един заслон, или по - скоро малка хижичка в местността Караиваново хорище в Стара планина. Отворено целогодишно, с нарове, завивки, печка и всичко необходимо за кратко пребиваване.
И надписът: Остави , но не вземай. Спазва се, явно истинските планинари не рушат, а пазят и градят.
 
А на тези, които са дръзнали да унищожават стореното за отдих в планината, бих задала въпроса "Какво търсят там? Излишната енергия биха могли да изразходват по друг полезен за тях и за останалите начин", пише Марияна С.
 
"Вместо да се гради, се руши. Това е простотия", отбелязва Станка Б.