Жена откри потрошена паркираната си кола. Инцидентът е станал пред блокове 307 и 308 в столичния ж.к. "Света Троица".

Предният панорамен прозорец на автомобила е счупен. Следите от счупването са в горния десен ъгъл и са сериозни.

Стефани Костова твърди, че щетите са причинени от балон с вода, който е хвърлен от високите етажи. Тя получила тази информация от съсед, който разказал, че хулиганството било извършено посред бял ден.

Костова смята, че отговорни за деянието са деца, които са си играели, хвърлящи балони. Жената открила и части от спукан оранжев балон на чистачките на автомобила и до него.

"Предполагам, че деца са си играли/ забавлявали с балони и вода", пише тя.

Лудият Макс не спря, продължи да си лети СНИМКИ

"Хубаво е да се обърне внимание, защото с тази сила, която чупи така стъклото, не ми се мисли какво щеше да бъде - ако имаше човек долу", заключава жената.

Тя допълва, че ще подаде жалба до МВР, но призовава всеки, който е станал свидетел на станалото да се свърже с нея. Местни жители разказват, че преди години също е имало идентични инциденти. Като дори е имало кола с подобни щети.

Вижте целия разказ на Стефани Костова:

Здравейте!

Излизайки днес към колата си я намирам в следното състояние. Доста възмутена съм от ситуацията и от тази съзнателна, или не форма на вандализъм.

Намирам колата си със спукан доста сериозно прозорец и около нея е пълно с балони. От един съсед наоколо разбрах, че е бил хвърлен балон с течност от високо посред бял ден. Според моите изчисления това се е случило в неделя или понеделник, докато е било слънчево.

Дете падна в необезопасена шахта в Стара Загора СНИМКИ+ВИДЕО

В този момент до моята кола са били спрени други две - късмета е дошъл при мен в случая, но може на всеки да му се случи.
Предполагам, че деца са си играли/ забавлявали с балони и вода.

Хубаво е да се обърне внимание, защото с тази сила, която чупи така стъклото, не ми се мисли какво щеше да бъде - ако имаше човек долу. Колата се намира зад блок 308 и 307.

А следите от балоните са точно в ъгъла между двата блока.  Ще подам жалба за това и ще се радвам, ако имате повече информация и/или сте били свидетели, да споделите с мен.

Приятна вечер!"

 Ситуацията възмущава местните жители. Някои разказват своя опит с подобни случки. Други са единодушни - последствията от подобни игри трябва да бъдат разкрити пред младежите. Вижте коментарите на столичани:

"Преди около 3  години ми се случи същото от другата страна на бл. 307. Сигурно са същите дечица. И моята кола е същият модел "Тойота" . Тези деца не харесват ярисите", пише Радул Г.
 
"Да, за децата е било игра, а за вас си е сериозна щета. Жалко за което, но поне са само материални щети", пише Емилия Д.
 
"Съжалявам за случилото се с колата ви, искрено обаче се радвам, че там не е имало човек. За какво му е на някой родител да обясни на детето си кое е правилно и кое не е..., добавя с тъга Теодора Т.
 

Издирват пловдивчанка, избягала от катастрофа. КАТ не я намира СНИМКА

!