Градският транспорт в Пловдив редовно е обект на критики от пловдивчани. Местните не са доволни от броя на линиите, количеството на автобусите, както и от факта, че често по-късно вечер няма достатъчно тренспортни средства.

Оказва се, че ситуацията дори докарала до плач пенсионерка от града. Това твърди младеж, който станал неволен свидетел на неприятната ситуация. Причината? Дамата чакала автобус, но превозното средство не идвало и не идвало - това довело и до сълзите в очите ѝ. За тъжния случай мъжът разказва в своя публикация в една от големите пловдивски групи във Facebook.

Мирослав Д. споделя мнението си за публичния транспорт, но и пише за разстроената пенсионерка, чакаща на една от спирките край Централна гара. Той не уточнява точно на коя от тях.

Абсурд! Мъж заспа на една от най-коментираните улици в Пловдив ВИДЕО

"Кючука", около бул. "Южен", оставен без градски транспорт. Из града рейсовете на 1 час, хората натъпкани в рейсовете като сардели. И една пенсионерка на спирката на Централна гара се разплака, чакала над 50 минути, вече не издържала", пише Мирослав Д.

"На Военна болница чаках автобус за "Тракия" от 20:00 до 20:40(#18;#29;#99;#44).... Нищо! В Пловдив няма градски транспорт!", допълва друг гражданин.

Припомняме ,че по 15 от линиите на градския транспорт в Пловдив ще се изпълнява приетото с Решение №130 на Общинския съвет лятно маршрутно разписание, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”.

Причина са продължаващите строително-монтажни работи по бул. „Александър Стамболийски”, бул. „Дунав”, бул. „Васил Априлов”, ул. „Брезовско шосе”, ул. „Даме Груев”, бул. „Христо Ботев” и кръговото кръстовище пред Централна гара, както и на Голямоконарско шосе. Автобусите по преминаващите през тези пътни участъци линии са с променени маршрути и намален пътникопоток. Това установи направеното от ОКТ обследване, въз основа на което директорът Георги Стоилов внесе доклад до кмета Здравко Димитров, а той от своя страна издаде заповед за маршрутните разписания.

До приключване на пътните ремонти, но не по-късно от 31 декември, автобусите по линии №9, 12, 16, 18, 20, 21, 24, 25, 29, 37, 93, 99, 113, 116 и 222 ще се движат с лятно разписание. Рейсовете по останалите линии се изпълняват съгласно утвърденото от общинската транспортна схема маршрутно разписание.