Паркирането в градовете често е трудна задача, а някои шофьори са готови да импровизират, нарушавайки комфорта на останалите участници в движението. С настъпването на летните жеги,в които слънчевите лъчи за отрицателно време нагряват машините, се появява и допълнителна конкуренция за места.  Подобна е и следващата случка, която накара пешеходка да изрази негодуванието си във Facebook.

"Браво бе, играчи! Бебешка или инвалидна количка, откъде да минат?", пише Ива Н. Тя споделя и снимка, запечатала случката от ямболските улици.
 
На нея се виждат две коли, които са оставени на тротоар. Машините са една на друга, а така преминаването на пешеходците се оказва далеч по-трудна задача.
 
Случката провокира вълна от негативни реакции. Граждани коментират, че не е редно движението да бъде блокирано по подобен начин. Не липсват шеги с мотивацията на водачите за паркирането, както и шеговити оправдания за ситуацията. Други граждани, смятат че една от колите е на разчертано място. Вижте коментарите на гражданите:
 
"Искат да паркират на сянка хората, разберете ги", пише Весела Н.
 
"Търсят сянка, защото няма дървета вече", отбелязва Мариана П.
 
"Ако не се лъжа, където е Опелът е разчертано паркомясто, тоест Ситроенът е паркирал неправилно", смята Петър И.
 
"Докато не се наложат глоби, няма да има оправяне", смята Румяна М.
 
 "Това е тротоар, а не паркомясто. Евала, спестили са 1 лeва", пише Полина М.
 
 Припомняме, че по закон в България паркирането на тротоари е разрешено, но ако е спазено важно условие. Машината да е до 2,5 тона, а отстоянието ѝ от жилищните сгради да е поне най-малко 2 м за преминаване на пешеходци.