Красивите стъклени спирки на градския транспорт често са обект на грозни хулигански прояви. Изписани с графити, налепени с обяви или направо изпотрошени са много от съоръженията, изградени за удобството на гражданите.

Поредният случая сподели пловдивчанка, която тъжно констатира: "Град мой - разруха пълна". Тя споделя и кадри, на които се вижда състоянието на една от спирките - тази на бул. "Менделеев", която е срещу хотел SPS. От кадрите се вижда, че една от стъклените стени е бутната на земята, като цялото стъкло е потрошено. Липсват и останалите стъклени прегради. Като от спирката е останал само тавана и металната конструция.

Жената добавя, че липсва и електронно табло, на което се изписва информацията за пристигащите автобуси.

"Град мой - разруха пълна! От година няма електронно табло. От седмица вече няма нито едно стъкло. Подала съм сигнал, но...  Т'ва е" , пише Виолета Димитрова. Като добавя, че е подала сигнал до отговорните органи още на 24 февруари.

Мъж нападна жена в гръб, повали я на земята и започна да я влачи

Ситуацията възмущава местните, които изразяват недоволството си от хулиганите, които трошат масово спирките. Други граждани констатират, че вината за подобни случки носи и обществото. Вижте някои от позициите на пловдивчани:

"Никой не ни е виновен! Всичко се троши - спирки, пейки, детски площадки и т.н. Няма смогване с мизериите... Нямам думи", смята Йоана Ангелова.

"Така е навсякъде! Пълна безотговорност и безхаберие! Хулигани!", смята Ваня Хайтова.

Пловдивчанин с камион се "прилепи" до блок СНИМКИ

Не липсват и мнения, че щетите трябва бързо да се поправят. "Всеки път когато има щета, веднага при това. Преди да се разреже я баба, я дете или животинче", коментира Мира Николова.

Припомняме, че 475 са спирките на обществения транспорт в града. Като те са отдадени на концесия. Щетите, нанесени от хулиганите, са в размер на хиляди левове. А само до средата на 2022 г. бяха отчетени цели 224 обработени сигнала за изпочупени спирки.

Жена търси свидетели на боя и катастрофата в Пловдив СНИМКИ