Поредна спорна ситуация с паркиране в Пловдив. Шофьор, който разположил колата си на пешеходна пътека, е заснет от гражданин на една улиците на града.

Ситуацията се разиграла на метри от детска градина. На кадъра виждаме пловдивчанина, който е паркирал перпендикулярно на чертите на "зебрата". Редно е да се отбележи, че мъжът не е напуснал автомобила, но без съмнение действието му пречи на преминаващите пешеподци. Но и не само на тях - водачът затруднява и извършването на завой.

Случката е разпространена и в групите във Facebook, където буди вълна разнопосочни коментари. Според пловдивчанин причината за станалото е технически проблем, а въпросната кола е била изтеглена с въже.

Не липсват и граждани осъждащи подобни снимки, които намират за безсмислени, ако не са придружени със сигнал до МВР. На гърба на въпросния шофьор се сипят и шеги - къде заслужени, къде не.

Други пловдивчани посочват и Аудито до пътеката, което според тях също е в нарушение - не е спазена нужната дистанция по закон от "зебрата".

Пернишки голф шашна с паркиране СНИМКА

"Колата я издърпаха с въже, явно е имало технически проблем", пише Никола Г.

овекът си оставя/взема детето от зелената сграда. Къде да спре я, какво толкова?!", предполата пловдивчанка.

"Пич, имаш право на такова паркиране само, ако си с БМВ или нещо за поне 10 000 лева", шегува се Спас К.

"Правилата са, за да се нарушават", пише Светлан В.

Участниците в движението у нас често са мнителни към подобен вид паркиране, заради честите нарушения. А и наистина - в търсене на паркоместа шофьорите са спретвали интересни ситуации. Като водачът на пернишки "Голф", който разположи колата си на стълби в София. Или собственикът на бялото камионче, което се озова върху покрива на гаражи във Велико Търново.

Не е за вярване! Кола "кацна" върху гараж СНИМКИ