Специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол" се осъществява в Старозагорско. В акцията са включени освен полиция, представители на Агенция "Митници" и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Контролът се осъществява на един от най-натоварените участъци, наричан още „Пътят на смъртта”. Той се намира между градовете Стара Загора и Казанлък. Извършват се проверки на всеки трети шофьор.

„В този участък се направи обследване и от 218 км. до пътен възел „Ягода” се взеха мерки. Поставиха се знаци, ограничи се скоростта така, че към момента няма проблеми. Осъществяваме постоянен контрол на скоростта с автоматизирани системи”, каза гл. инспектор Димитър Димитров, ръководител на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив, съобщи Нова.

От началото на 2023 година има 9 убити на пътя в Старозагорска област и 299 катастрофи, от които 100 тежки.
„Въпреки, че броя на убитите е по-малък спрямо миналия отчетен период, това не ни успокоява. Отнемането на внимание, несъобразени резки маневри и висока скорост водят до такива инциденти. Апелираме за по-голямо внимание. Не сме спирали контрола”, посочи комисар Илиян Илиев, охранителна полиция към ОДМВР - Стара Загора.