Полицията в Пловдив обяви мерките, които предприема по време на предстощите празниците – 8 декември, Коледа и Нова година, предаде репортер на GlasNews.

Полицейското присъствие в както в града, така и в цялата област ще бъде засилено. Това съобщи шефът на Охранителна полиция Костадин Костов.

С инспектори на РЗИ пък ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки. По къщите за гости ще се проверява дали се спазва ограничението за максимум 15 души. Същевременно с НАП ще бъдат извършени съвместни проверки за алкохол без бандерол по заведенията.

Ще бъдат използвани максимален брой технически средства за проверка на скоростта и в тъмната част на денонощието по време на студенсткия празнил.

"Присъствието на полицаите ще е явно и демонстративно, за да респектира потенциални нарушители“, заяви комисар Костов.

"От днес ще бъдат извършени проверки на всички молове, търговски вериги и питейни заведения - на техните частни охранителни фирми, като ще акцентираме с препоръки да не се допускат нарушения на реда, лица под въздействие на алкохол и наркотични вещества, както и да се следи за джебчийски кражби.

Комисар Костов призова пловдивчани да не оповестяват къде ще пътуват в социалните мрежи в празничните дни, а да информират за плановете си само близки, на които имат доверие. Също така да не оставят големи суми пари в жилището си, докато ги няма.

Вижте още във видеото: