Поредна жестокост над гръбначно животно. Котка е била прегазена от автомобил в Казанлък. Действието е станало през светлата част на деня на една от улиците в града. От публикувани в социалната мрежи кадри се вижда и момента на зверството. Според коментиращи убийството на котето е било умишлено, тъй като водачът не намаля скоростта непосредствено преди удара, а напротив, ускорява.

Мистерия покрай обесеното в Старозагорско кученце. Кой и защо го направи?

„Незнам вече къде да споделя това видео, за да се вземат някакви мерки за такива като този извършител, за него е “просто котка“, но за мен беше много повече… 15 години съм се грижила за нея и в един момент някакъв си решил да мине през нея като през малко камъче и да ми я отнеме… И по лошото е, че тук съда нищо не направи по въпроса и ми отхвърлиха жалбата,“ написа авторката на кадрите.

Тя допълва, че животинчето е издъхнало малко след това.

„Пуснах жалба в полицията и дори флашка с клипа приложих и получих отговор, че ми отхвърлят жалбата,“ пише Ина Стоева.

По думите ѝ шофьорът зад волана е бил установен.

Шофьор върза и влачи куче с кола в Панагюрище СНИМКИ 18+

„Той е виновен, защото по никакъв начин не предотврати удара. Можеше да спре, можеше да извие волана, едно коте е 20-30 см. Съвсем малко, ако беше завил наляво, щеше да я избегне и нямаше да я сгази. Време ясно, няма дъжд, мъгла, не е мокро и хлъзгаво. Нарочно си уби животинката. Проверете дали не можете с адвокат да успеете да докажете вината му, дори и с някаква експертиза. Полицията няма да се разправя, по-малко работа, по-лесно. Далеч е държавата от правосъдие и демокрация. Но това деяние не изглежда да му е първото на този човек! Проверете и по други камери, дали не е засичан някъде в подобни деяния. Просто го направи с умисъл! Нарочно се прицели и мина с гумата върху нея, защото ако беше я прекарал под колата, можеше и да оцелее. Мисля, че е нарочно, не е случайно или без да иска,“ коментира жена под публикацията.

Не публикуваме видеото поради чувствителното съдържание на кадрите.

секунди преди удара

След като е прегазена други две котки се приближават към агонизиращото животно.

 

Снимки: Ina Stoeva