Пореден случай на жестокост спрямо животно.

Шофьор е заснет да влачи куче с автомобил, като се твърди, че зверството се е случило в Панагюрище. Мъж е станал случаен свидетел на случилото се и е заснел видео, на което се вижда, че кучето е завързано за багажника на колата.

"Ето така се влачи живо куче", казва във видеото мъжът, заснел зверството.

Автомобилът от кадрите е BMW и е с пазарджишки регистрационен номер - РА 7935 ВС.

Видеото, което показва жестокото отношение към кучето, бе публикувано в социалната мрежа Facebook, а по-късно публикацията бе свалена. Въпреки това GlasNews.bg успя да се сдобие с видеото. Кадрите обаче не са за хора с лабилна психика и няма да бъдат публикувани на уебсайта ни.

Все още няма официална информация кой е шофьорът, управлявал автомобила. Потребители на Facebook обаче твърдят, че Искрен Тухчиев е шофирал автомобила. За него казват, че бил стар познайник на полицията и любител на алкохола. Отбелязва се още, че автомобилът е собственост на роднина на Искрен.

"Видял бил кучето на кръстовището със синджир на врата, закачил го за колата, синджирът се е скъсал по средата и кучето било избягало. Няма кръв по шосето, но това не е гаранция, че няма вътрешни наранявания и кръвоизливи", се посочва в публикация.

Предполага се, че пострадалото куче е домашно.

"По последни данни кучето е живо - пуснато било на разклона за гарата. Делчо Тухчиев е профила на индивида, с чиято кола е заснет клип преди малко да влачи живо куче, завързано за колата му!", пишат още потребители на социалната мрежа.

В член 62 от Закона за защита на животните се посочва следното: Който прояви жестокост към животно по смисъла на чл. 7, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление.

Сега институциите са на ход!

Полицията задържа мъжа, влачил куче с BMW край Панагюрище

Откриха кучето, влачено от автомобил край Панагюрище СНИМКИ