Странна измама в София. Жена се представя за служителка на не кой да е, а на ГДБОП.

По думите на потърпевш освен фалшивата й професия, жената искала пари назаем и никога не връщала. Отделно "запалвала" и козметични салони.

"На снимките виждате Р. Ц. Василева. Тя се представя с различни имена за служител на ГДБОП, сближава се с хората и се внедрява в различни социални групи и поради ред причини им иска пари "назаем", след което не ги връща никога. И не приключва дотук, има и друга честа нейна практика, ходи по козметични салони за процедури, след извършената услуга казва, че чантата й е в колата и никога повече не се връща. Потърпевшите са много, търсим още! Моля всеки, който е имал контакт с тази жена, да се свърже с мен, за да се вземат нужните мерки и тя да си получи заслуженото!, апелира Иван Петров.

Под публикацията много от потребителите са учудени защ въобще са предоставен исредства на госпожата.

"Въпросът е защо й давате пари ? А и ако искате парите назаем да ви се върнат се дават след среща с нотариус, а не чакайки. Щом добвоволно сте ги дали, няма инстанция, която да помогне. Все пак ги давате на случаен човек.", отбелязва Виктория И.

"Не е луд тоя дето яде баницата....", лаконичен е Мартин И.

Други смятат, че най-малкото е незаконно лигитимирането й като служител на ГДБОП.

"Редно е да се пусне сигнал в рпу, няма законово право да се представя че е от някоя служба без да се легитимира със служебна карта или документ удостоверяващ казаното.", посочва Р. Великова.

Очаквайте разследване на GlasNews по темата.