Потресаваща история обикаля социалната мрежа Facebook. Майка и двете й деца са подложени на ужасяващ тормоз. Бащата на двете момиченца, освен че ги „възпитава“ чрез бой е и блудствал с тях, сигнализира жената. Мая е в невъзможност да се справи с кошмара, в който са принудени да живеят, тъй като и върху самата нея е упражнявано насилие.

Жената е направила записи от моменти, в които децата ѝ са бити и тормозени от бащата - Александър Казаков. На тях се чува непрестанния плач на едно от момиченцата, както и грозния звук от нанасяните шамари. „10 шамара за 4 секунди“, така е озаглавила един от записите си Мая. По думите ѝ неравностойната битка се води между двуметров мъж, тежащ 140 килограма и 4-годишно дете.

Кошмарът започва още през 2018 година в апартамента им в Добрич. Тогава се случват поредица от ужасяващи действия от страна на бащата Александър, твърди жената.

На 26 този месец се очаква да се проведе последното заседание за родителски права. Група от подкрепящи майката хора, са готови да организират протест на този ден пред Съдебната палата.

Това написа Мая в социалната мрежа, публикувано на 1 май:

"Аз съм Мая, жена на 36 г., повече от 10 години живях с бащата на децата ми. Докато живяхме с него бяхме подложени на ежедневен психически и физически тормоз - пиянства, унижения, заплахи и побоища. Животът ни се превърна в ад, от който не знаех дали ще успеем да излезем живи. Надявах се, че някой ден ще се осъзнае и ще спре...

Голямата ни дъщеря беше дългоочаквано бебе, въпреки това когато беше на около 3 годинки той започна да я пребива. Шамарите му бяха ужасно силни, оставаха следи дори под памперса й, а той е огромен мъж 205 см и 140 кг (бивш волейболист). Причните бяха абсурдни. Например, защото не се е облегнала, както той й казал, защото искала да облече рокля или си е пръснала играчките. Хващаше я, биеше я брутално и я изхвърляше пред блока, обикновено вечер. Казваше й, че ще спи на пейката пред блока и ще се храни от кофите за боклук, защото е боклук! Понякога я изкарваше през зимата късно вечер на -20° по пижама на леда. От стреса детето се напишкваше по няколко пъти на нощ и скърцаше със зъби толкова силно, че от зъбите започнаха да се чупят парчета. Биеше я в другата стая, докато аз кърмех бебето. Детето започна да прави астматични пристъпи, на моменти спираше да диша или се даваше и повръщаше или плюеше кръв, защото я биеше и по устата.

Не ми позволяваше да доближа стаята в която я "възпитаваше". Караше ме да стоя в другата стая с бебето. Винаги когато той излезеше от стаята или апартамента децата барикадираха вратата на стаята и се криеха, но той идваше, изкарваше вратата от пантите и влизаше. Една вечер каза, че утре ще е в командировка в София и ние му се помолихме да заведем малката на зъболекар там, защото имаше спешна нужда от лечение. Това го ядоса много, започна да ме дави във ваната на бебето, което току що бях изкъпала. Започнах да викам с всичка сила и успях да се измъкна.

Имаше случаи, когато опираше нож в гърлото ми, докато бебето беше в ръцете ми, а 4 годишната ми дъщеря се опитваше да го избута. Сътресение на мозъка и спукано тъпанче с последвала операция... След тези и други издевателства обикновено звънях на 112. В един от случаите, когато полицията звънна на вратата и аз отворих, той демонстративно ме избута И ГИ ПРЕГЪРНА С ДУМИТЕ "МОМЧЕТА, АКО НАПИШЕТЕ НЕЩО, НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ОТ УТРЕ НЯМА ДА СТЕ НА РАБОТА ?!" (възполвайки се от поста, който заема).

Въпреки това, аз наивно настоявах да говоря с тях, а те ме съветваха, "че е най добре да не пишем нищо. Нито жалба, нито протокол, защото това ще го ядоса още повече и докато завият зад ъгъла той ще ме убие... Тогава тези две момиченца ще останат без майка и сами с него... " И така всеки път полицаите все едно не са идвали...

Една вечер, той започна да ме бие, блъскаше ме по главата, събаряше ме на земята и всичко това пред децата.

Успях да звънна в полицията, а той излезе.

В пристигналия патрул имаше полицай, който не беше идвал преди, не беше местен и не го познаваше. Той се възмути от случилото се и предложи помощта си да напишем жалба (аз не виждах добре и треперех цялата) . Аз диктувах, а той пишеше. Обясних му, че съпругът ми не разрешава да го напуснем и да отида при родителите ми с децата, въпреки, че всяка година той сам ни води при тях и ни оставяше в родния ми град - Добрич от Април до Октомври всяка година. Така той беше свободен, а ние бяхме щастливи и спокойни. Заплашваше, че в момента, в който тръгна той ще ме обяви за общодържавно издирване и ще каже, че съм отвлякла децата. Аз отвръщах, че ще напиша във фейсбук, че пътувам с децата към Добрич. А ТОЙ - ЧЕ ЩЕ СЕ ОБАДИ НА НЕГОВИТЕ ХОРА В ДАНС, ЩЕ МИ ВЛЯЗАТ ВЪВ ФЕЙСБУК-А И ЩЕ НАПИШАТ ОТ МОЕ ИМЕ, ЧЕ ЩЕ УБИЯ ДЕЦАТА СИ И ЩЕ СЕ САМОУБИЯ. Това ме спираше, а този полицай каза, че мога да го напусна заедно с децата и ако той се прибере неочаквано да се обадя за помощ, полицията ще ми съдейства.

Същата вечер след като полицаите си тръгнаха (около 3:30ч.), аз се опитах да приспя децата, които бяха в неописуем стрес от всичко това. В този момент усетих как зрението ми се влошава и след момент всичко потъна в тъмнина (резултат от ударите по главата). Получих силно главоболие и разбрах, че най вероятно имам сътресение на мозъка, обадих се отново на 112, за да попитам какво мога да пия, за да облекча симптомите, защото бях притеснена, че на сутринта няма да мога да се погрижа за децата. От 112 отвърнаха, че при тези симптоми те са длъжни да изпратят линейка.

В 4:20 ч. линейката пристигна, а мъжът ми се прибра точно в този момент. Като видя какво се случва, бързо издърпа доктора в коридора, след това отношението на доктора към мен се промени коренно. Въпреки оплакванията ми, той само ми премери кръвното налягане. Предложи да ми бие венозно диазепам и някакво друго успокоително.

Бях много объркана и уплашена, защото не ми трябваха успокоителни! Не направи прегледа, който се прави в такива случаи. Казах му, че кърмя малкото си дете и го попитах дали след тези инжекции ще мога да се събудя на сутринта за да обслужа децата и в какво състояние ще бъда,а той отговори "най вероятно няма да бъдеш адекватна, трябва някой друг да се погрижи за децата" ОТКАЗАХ ИНЖЕКЦИИТЕ, А ТОЙ НАПИСА ВЪВ ФИША, ЧЕ „ЛИЦЕТО СТРАДА от ГЛАВОБОЛИЕ СЛЕД СЕМЕЕН СКАНДАЛ И ОТКАЗВА ЛЕЧЕНИЕ“.

По късно не можех да повярвам! Той никъде не е споменал за многобройните удари по главата, въпреки очевадните следи от насилие по ръцете, главата и тялото. Тогава не бях в състояние да прочета написаното, мисля че само се подписах.

В последствие същият този фиш от спешна медицинска помощ беше ОТКРАДНАТ ОТ НАСИЛНИКА и по-късно представен като доказателство по бракоразводното дело с цел да се опровергае медициснкото, което си извадих след като го напуснах с децата в следващите дни. ПРЕДСТАВИ И ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ ОТ ПОЛИЦИЯТА , В КОЙТО ПИШЕШЕ , ЧЕ ОТ ТОЗИ АДРЕС , ОТ ТОЗИ ТЕЛЕФОН И ОТ ТОВА ЛИЦЕ НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ НИКАКВИ СИГНАЛИ. Заяви, че лъжа и съм платила на съдебния лекар и на неврохирурга за това медицинско.

Минути по късно свидетелите, които той доведе, обаче казаха, че съм викала многократно полиция без причина. Аз помолих съдията да изискат документите от 112, понеже знам, че имат архив на всички обаждания. От 112 потвърдиха моите думи, като изпратиха записите и там беше описано, колко патрула и една линейка са изпратени на този адрес. Въпреки това не последва нищо за фалшивите данни изпратени от полицията в Козлодуй (поне на мен не ми е известно)! Полицаят, който ми помогна да напишем жалбата я е подал в прокуратурата, но прокурора решил да прекрати досъдебното производство. Без дори да разбера, че е образувано досъдебно производство по случая!

В съдебната зала той беше довел няколко свидетели и повече от 10 човека публика - негови приятели, които заемат високи държавни постове и любовницата си, която е адвокат (също на висок пост)... Още докато бях бременна с второто ни дете бях заставена да кръстя бебето или на него или на любовницата му! Бебето стоя без име в болницата, защото не исках да се предам, но в крайна сметка той надделя и я кръстих на него. След като се изнесохме с децата, но преди да започнат делата ми беше предложил да му/им дам децата, защото любовницата била възрастна вече и не може да ражда. Те щели да ги изгледат, а аз понеже съм млада - да си родя други деца!!! Изсмях се на наглостта му и казах, че няма как да се случи! А той заяви, че тогава ще ми ги вземат насила.

Първото заседание на бракоразводното дело продължи повече от 7 часа. Мислех, че ще приключим бързо, но това беше само началото.

Последваха постоянните му сигнали до Социалните ДАЗД, АСП, ЦОП, ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА и СЪД. Бащата, който никога не се беше държал като баща се превърна в най добрия съпруг и баща по документи. Най дългото време, в което беше оставал с децата е 10-15 минути, докато аз си измия косата. Често докато се къпя някое от децата беше пострадало. Затова винаги ги гледах аз. Той беше вечно пиян и много агресивен. Беше прекрасен баща само пред други хора и за да си направи снимки с децата.

Злоупотребяваше с алкохол и леки наркотици ежедневно. Не бяхме като другите семейства. Когато пазарувахме за вкъщи, пазарувахме с две колички. В моята имаше храна, препарати, домакински уреди, дрехи, памперси, козметика - всичко необходимо за семейството и домакинството. А в неговата имаше скъпи сирена, деликатеси, сьомга, скъпи алкохоли и стекове цигари. На касата аз плащах моята сметка, той неговата. Когато ходехме на почивка аз плащах горивото в едната посока, той в другата. Цената за престоя в хотела се делеше на 4, въпреки, че децата бяха още малки и за тях беше безплатно. Аз плащах моята част и на двете деца, а той неговата част. Той се хранеше винаги на ресторант, а ние в стаята с храна от магазина. Следеше всяка моя стотинка и ми взимаше банковата карта. Не разполагах с нищо...не можех да купя нищо за себе си(дрехи, козметика, грим). Караше ме да плащам сметките за ток, вода, парно, защото аз и децата сме си вкъщи по цял ден, а него го няма. Той ни осигурил жилището. Той взимаше хубава заплата, а аз майчинство. Това беше семейният ни живот!

Социалните не се впечатлиха от моите разкази и от тези на децата. Доста време бях подложена на изпити (оценки на родителския капацитет и експертизи), защото бащата твърди, че нямам родителски капацитет.

След сътресението на мозъка заплахите за убийство ми се сториха съвсем реални. Нямах друг избор. Реших, че трябва да го напусна. Направих го за да спася децата си.

Родителите ми пропътуваха 500км за да ми помогнат. Докато товарехме багажа в колата, той се прибра и последва скандал, който доведе до обаждане в полицията.

Мъжът ми демонстративно извади телефона си и даде на полицаите да говорят с някой „от горе“.Моментално отношението на полицаите се промени. Започнаха да лъжат, че няма как майката да напусне с децата (аз предварително се бях консултирала с тях и знаех какво предприемам). Заплашваха ме, че ще извикат социалните и децата ще бъдат настанени в приемни семейства докато се разреши спора за децата.

Полицаите услужливо ми предложиха телефона си, за да разговарям с човек, който се представяше, че е от агенция за закрила на детето в Козлодуй (а там такава не съществува ).

Полицията не предприе нищо и си тръгнаха след няколко часа престой. Тогава той се консултира отново по телефона и ни накара да подпишем декларация, че разрешава на майката да вземе децата за 3 месеца при родителите й, за зъболечение на малкото дете и на нея.

Мъжът ми затвори мен, децата и родителите ми в апартамента и в продължение на около 5 часа и не ни пускаше да излезем, докато не подпиша декларацията (която нямаше стойност без нотариус). След като не се върнахме с децата при него след 3 месеца той подаде молба за развод и поиска родителските права.

От Юли 2018 до днес имам безброй проверки от социалните заради всички сигнали подадени от бащата на децата ми срещу мен. Проверки, проверки на проверките, проверки на проверяващите.

ДАЗД Добрич - В среща инициирана от бащата, преди делата и преди произнасяне на привременните мерки,в пристствието на проверяващи от миннистерството (също повикани от бащата) . Аз разказах, как бях давена в ваната, след като изкъпах детето, а реакцията на служител, заемащ ръководен пост в Агенцията за Закрила на детето беше „Голяма работа!" нейния мъж й е блъскал главата в тоалетната чиния и я е давел в тоалетната. " Доста по гнусно, а?! Теб поне във ваната на бебето те е давел... " Аз бях шокирана от думите й я попитах,дали това е нормално и защо се е развела с този мъж? Щом това се случва във всяко семейство... Обясних, че моят баща никога не е посегнал на майка ми, а такова насилие съм виждала само по филмите. Обясних й, че за мен не е нормално две малки момиченца на 2 и на 4 годинки да са свидетели на такова насилие от баща им към майка им и те да се опитват да спасят мама... Не е нормално и бащата да пребива и тях и да ги изхвърля от апартамента ежедневно, без дори да има причина. Бащата се държа изключително културно и уравновесено по време на срещата. През цялото време ми говореше на Вие и отричаше всяка моя дума! Аз се разтроих изклютелно много, защото не вярваха на нито една моя дума, въпреки, че преди това бях пуснала записи как бащата пребива детето на всеки специалист, който беше в тази зала! Няма как да останеш равнодушен или да отречеш, че това е НАСИЛИЕ! Те не искаха да коментират записите, защото били от преди няколко месеца! Заплашиха ме, че ще ми вземат децата, защото съм била ЕМОЦИОНАЛНО НЕСТАБИЛНА! Имаше само една служителка, която беше ужасена от записите и разказите ми и тези на децата. Малко по късно й отнеха случая и след това тя напусна работа! След тази среща написах жалба срещу г-жата давена в тоалетната,но последваха още реални заплахи че ще ми отнемат децата и примери за вече отнети деца,затова тази жалба остана неподадена.

До този момент има няколко сменени социални работника по искане на бащата. А, тези социални работници, които не са написали, каквото той иска са с наложени дисциплинарни наказания и глоби.

Подложени сме на постоянни ежедневни проверки от социалните.

Когато децата се разболеят и не отидат на училище се прави пълно разследване от социалните по сигнали на бащата: Проверява се личния лекар, каква диагноза е написал, изписаните лекарства съответстват ли на диагнозата. Проверка вкъщи да преценят социалните дали наистина децата са болни. Проверяват дали съм купила същите лекарствата и в следващите дни са пращани вкъщи на проверки дали ги давам на децата.

Бащата пуска постоянни сигнали и срещу личната ни лекарка, която е от най добрите в града. Заради него е разследвана многократно от полиция, прокуратура,

РЗИ и т.н. Без да има причина! Всяко наше посещение означава тормоз и проверки за нея и за нас и вместо да си гледам децата, дори когато са болни аз трябва да ходя в полицията и социалните и да пиша обяснения за безумните сигнали от страна на бащата! Неудобно ми е да заведа децата на лекар,за да не й създаде проблеми...

В Полицията вече няма разследващ полицай, който да не е работил по няколко досъдебни производства срещу мен, срещу майка ми и баща ми. До преди това нашите единствени посещения в полицията са били да си направим лични карти. Никога по никакъв повод не бяхме влизали в нито една от тези институции! Сега обаче ходим редовно да даваме обяснения по сигналите му!

Аз почти нямам свободен ден, в който не съм викана в полиция, съд, прокуратура, ДАЗД, АСП, ЦОП! Реално не мога да си намеря работа точно заради това, а в същото време ме обвиняват, че не работя!

ЦОП – Центрър за Обществена подкрепа - децата ходят на психолог по препоръка от съдията на бракоразводното дело още на първо заседание (20.09.2018) , защото са потърпевши и свидетели на всекидневно насилие от страна на бащата. След няколко седмици работа с двете деца по отделно без мое присъствие разбрах, че всъщност психолозите работят за отчуждаване на бащата. Ако децата започнат да разказват за насилието - биват прекъсвани и убеждавани, че всъщност татко им е добър, а те са го предизвикали и за малко се е ядосал... Трябва да бъдат добрички и да слушат тати! Вменява им се вина, без да са виновни.

От 2018г насам всяка седмица присъствието е задължително и отсъствието води до проверка дали децата са болни при лекар. Осъдените на пробация живеят много по добре от нас.

Веднъж и двете деца повръщаха, говорих с лекарката само телефона, защото беше невъзможно да заведа с такси две повръщащи деца. Служителка на ръководен пост в ЦОП(БЧК) ми се присмиваше по телефона, когато й съобщих, че няма как да отидем в този ден, категорично не ми вярваше! Аз ги поканих вкъщи да се убедят, защото нямам ли документ - каквото и твърдя не е вярно! Така дойдоха и се убедиха сами! След това отричаха в съда за всичко това! Също и при сериозна ВиК авария в домът ни и спешна нужда от ремонт идващ от ВиК дружеството, нямаше начин да пропуснем консултацията.

През Август 2019 аз и децата ми бяхме поканени на сватбата на брат ми и глобата, която трябваше да платя за пропуснатите срещи беше 2000лв... въпреки че месеци преди това, аз ги предупредих (ЦОП, АСП, ДАЗД, Прокуратурата и полицията) за отсъствието ни през месец август и психолозите са разговаряли с децата за сватбата многократно. Въпросната служителка отново не ми вярваше - поиска неправомерно брачното свидетелство на брат ми за доказателство!

Те многократно изискваха неправомерно документи, които бащата е поискал - като например Копие на нотариален акт на къщата на родителите ми и др. За какво са им тези документи?!

Получавах заплахи от страна на директора, че ще напишат доклад до съда, че нямам родителски капацитет и ще ми вземат децата, въпреки, че многобройните тестове за родителски капацитет са издържани (над 10).

Лъжат и крият документи за посещения. Съставиха ми акт - глобата ми беше 2000 лв., (като преди това ми дадоха храна за социално слаби. Боб, леща, консерви-храна, която децата ми не ядат) За отсъствието ни през месец Август.Обжалвах наказателното постановление и ги Осъдих на две инстанции. По време на заседанията всички лъжеха безочливо! Казваха, че съм посетила ЦОП 3 пъти за една година, а ние почти нямахме пропуски.

Случват се ужасни неща при работата с психолозите с децата в тези центрове (понякога има изключения-ние сменихме 3 цоп-а) Но в едния ЦОП към БЧК бях свидетел на случки и с други по големи деца, които идваха без родител. Имало е потресаващи сцени! Имаше едно момиче , което в цоп си е рязало вените, заради срещите с психолог! Бях свидетел на заплахите на същата служителка спрямо майката на това момиче, което повече не искаше да посещава цоп след престоя в болницата. Заплашваха я с доклади до съда и отнемане на детето, връщане при бащата насилник или настаняване в приемно семейство,ако детето не започне да ходи отново на психолог! След което детето искало да се самоубие,за да не се върне при баща си!

Моите деца твърдяха, че се опитвали да им променят спомените, не им вярваха че баща им ги е насилвал и им вменяваха чувство на вина. До кога ще се налага всяка седмица да водя децата си при такива психолози??? Без да имам право да откажа!!! Мнението на специалистите е, докато децата станат пълнолетни или ако бащата спре да подава сигнали, ако все пак съда реши да ги остави при мен.

Осъдихме също ЕНЕРГО ПРО, защото дойдоха с полиция по "анонимен" сигнал, че крадем ток. Влязоха и обърнаха цялата къща. След като установиха, че няма проблем баща ми подписва протокола. След това служителите допълват протокола на ръка и пишат акт, че са установили нарушения. Успяхме да наемем адвокат, И ОСЪДИХМЕ ЕНЕРГО ПРО. Но всичко това са средства за адвокати, експертизи и непрекъснат психически тормоз!!!

Съпругът ми беше завел дело и срещу кмета на гр. Добрич и служителите на ГРОН, защото съм сменила адресните регистрации на децата. Кмета спечели на две инстанции.

Първите привременни мерки, които Добричкият съд постанови бяха децата да бъдат при майката, а срещите с бащата да бъдат всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9:00 до 18:00 часа. Бащата обжалва решението на съда и поиска нови привременни мерки. Искаше децата да преспиват при него, да ги взима в събота сутринта и да ги връща в неделя вечерта. Съда уважи неговото искане, въпреки че той никога не беше приспивал нито едно от децата. Докато живеехме с него той се изнесе в друга стая, когато първото бебе беше на по малко от месец и абсолютно никога не е полагал грижи за тях. Нямаше идея как се хранят и обслужват децата. За първото преспиване беше взел майка си за да му помага. Децата бяха изключително стресирани.

При второто посещение с преспиване вече беше сам. Завел е децата в хостел, в който няма дори рецепция и персонал. Там през нощта е блудствал с голямото ми момиченце, което беше на 5 годинки!!! След това и с малкото, което беше на 3!!! За съжаление аз не разбрах какво се е случило тогава.... Дори не предполагах,децата бяха изключително стресирани, но не казаха какво е правил с тях. Имаха следи и зачервявания, но аз го отдадох на това, че никога не е къпал децата. Помислих си че е заради лоша хигиена или алергия към сапуна. Чак месец по късно малката ми разказа!!! Започнах да разпитвам и голямата ми дъщеря, тя разказваше с брутални подробности. Нямаше начин да е видяла или чула нещо или да си го съчини... Веднага подадохме жалби, а полицаите, специалистите и експертите ми задаваха едни и същи въпроси! "ЗНАЕШ ЛИ НА КАКВО ПОДЛАГАШ ДЕЦАТА СИ?!" "КАК МОЖЕ ДА ПОДЛОЖИШ ДЕЦАТА СИ НА ТАКЪВ СТРЕС?! ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ГИ ОЧАКВА СЕГА?! НАЯСНО ЛИ СИ?!"

НЕ, НЕ БЯХ НАЯСНО!!! НЯМАХ ПРЕДСТАВА КАКВО ЩЕШЕ ДА ПОСЛЕДВА!!!! ИМАХ НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО ДА ВЯРВАМ И ДА СЕ НАДЯВАМ ПРЕСТЪПНИКА ДА ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО СИ (Въпреки, че предвиденото в закона ще му е малко) Мислех, че институциите ще помогнат и ще защитят тези две прекрасни малки момиченца и ще видят най после насилника!!! Но.... Не се случи това!!! Полицаи ми забраняваха да отида с адвокат в полицията с думите " Няма да водиш адвокат! Чуваш ли какво ти казвам?! Дори не се и обаждай! Само искат да ти вземат парите!! Нищо няма да свършат, ти ще бъдеш с прокурора, адвокат не ти трябва! Чуваш ли какво ти казвам?! Ще ти счупя главата, ако се обадиш на адвокат!!!" Това" ще ти счупя главата" го чух десетки пъти! Така аз оставам без адвокат, на децата се назначава служебен, който никога не ги е виждал и не е разговарял с тях! Започват стотици ходения по всички институции, проверки, безброй разпити в полиция, прокуратура и пред съдия, НО НЕ РАЗПИТВАТ, ТОЗИ СРЕЩУ КОГОТО Е ЖАЛБАТА, А МАЙКАТА, която се опитва да спаси децата си!!! Проверки, разпити и притискане на приятели, роднини, учители и всички работещи по нашия случай социални и т.н. Бащата е разпитан един или два пъти, като само веднъж му е зададен въпроса от жалбата! Той естествено не си е признал, но никой не го е притискал, както притискаха мен многократно!!!! Назначават се експертизи психологични и психиатрични от компрометирани експерти!! Експерти - Жени, които отново вменяват вина на жертвите-деца!!!! И оправдават насилника!!! Насилника парадира с близките си отношения и с тези експерти. Той има една направена експертиза, според която не намират нищо нередно в него. Но пък майката е социопат, манипулатор и действа пагубно на децата си! Децата трябва да й бъдат отглеждани в друга среда! Майка, която не пие, не пуши, която винаги тя е приспивала децата си всеки ден и всяка нощ, майка, която се грижи за тях с любов е наречена ОБСЕБЕНА от децата си. Всичко се извръщава. Лошото е добро, а доброто е ужасно лошо! Изваждат се думите от контекста и от няколко мои изречения се правят нови изречения, които звучат налудничево. На децата също имаше експертизи. Голямото дете (5г) беше отведено в друга стая и знам, само това което ми е разказало детето. НО ПЪК КОНТАКТА НА ЕКСПЕРТИТЕ С МАЛКОТО ДЕТЕ (3г) БЕШЕ ПРЕД МЕН , БАБАТА И РАЗСЛЕДВАЩИ ПОЛИЦАЙ . ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪПРОС , КОЙТО Й ЗАДАДОХА БЕШЕ "ЩЕ НИ ДАДЕШ ЛИ БИСКВИТКА?" НЕЙНИЯ ОТГОВОР БЕШЕ "НЕ!" ТОЗИ "РАЗГОВОР " ОБАЧЕ Е БИЛ ДОСТАТЪЧЕН , ЗА ДА СЕ НАПИШЕ ОБСТОЙНА ПСИХОЛОГИЧЕСКА И ПСИХИАТРИЧНА ЕКСПЕРТИЗА !!!! Освен това в експертизите беше пълно с фрази и изречения писани от експертите, които насилника е писал преди това в смс-и лично до мен! След това правихме искания и възражения, но прокурора отказа абсолютно всичко! Така две години ние обжалваме, но получаваме отказ! Вече е без право на обжалване! Насилие според тях НЯМА!!! Досъдебното производство се обърна срещу мен и всъщност се разследва до кога съм кърмила децата си, защо малкото е с памперс, защо не ходи на детска градина и защо я возя все още с количка. Никой не разбра, че аз обикалям по цял ден всеки ден всички институции, вървейки пеша по над 10 км всеки ден заедно с ДЕЦАТА, в студ, сняг, дъжд или в жега! С памперс бешесамо навън,защото часове наред бяхме по улиците и институциите и нямаше къде и как да се изпиша това дете! Тези децата са лишени от детството си!!! Семейния автомобил остана при бащата. А ние се изнесохме взимайки само дрехите на децата. Всички мои вещи останаха там. От майката се изисква всичко, а от бащата нищо. На майката и на децата не се вярва, а на бащата заемащ висок държавен пост всяка дума се приема за истина. Доказателствата не важат за институциите.

През това време бащата завежда няколко дела като жертва на домашно насилие. Насилниците сме аз-майката на децата, както и моите родители, въпреки че никой от нас не го е докоснал!!!

Завежда дела и от името на децата, като жертви на домашно насилие срещу майката, бабата и дядото. Печели делата, въпреки неоспоримите доказателства и експертизи в наша полза, въпреки, че полицаи свидетелстват в наша полза. Издават се заповеди за защита на децата от мен и родителите ми, въпреки, че децата живят с нас. Не става ясно какво е насилието, с което сме ги насилили, но има решение и заповеди. След това бащата подава постоянни сигнали до полицията и всички институции, че отново децата са подложени на тормоз. Издават ни се предупредителни протоколи, въпреки, че не сме проявили никакво насилие и служителите ясно виждат това. След което ще последва АРЕСТ, ако нарушим тези протоколи. Следват многократни опити и инсценировки от бащата, че сме нарушили предупредителните протоколи. Всичко това се прави да му послужи в делото за родителските права и да вземе децата. Вече има куп издадени документи.

Завел е над 15 дела с безброй заседания и безброй досъдебни производства . И опитите му да ме изкара негоден родител вече не са просто опити. А аз се опитвам да се грижа за децата си.... Водя ги на училище всеки ден. Въпреки огромния ежедневен стрес, на който са подложени от бащата и всички институции и двете се справят чудесно в училище. Малката в момента е на 5 г. и е в предучилищна, а голямата е на 7 г. и е в първи клас. И двете са отличнички. Но определено искат спокойствие. За съжаление, когато си играят в играта има социални, полицаи, съдии и призовкари.... Мечтаят си за спокоен живот! Игри с приятели и никакъв съд! За съжаление бяха свидетели, когато ме извикаха в полицията само за един два въпроса, а след въпросите ми взеха отпечатъци и ме снимаха с номер, като престъпник! Как се отразява това на две малки момиченца с всеотдайна майка?! Питат ме "мамо, защо са полицаите?! Защо искат да арестуват теб, а на баща ни нищо не му правят?Не виждат ли, че е много лош? Защо никой не ни вярва, какво е правил баща ни с нас?"

Как да отговоря на дъщерите си??? Защо никой не иска да ги защити от реалното и брутално насилие, на което бяха подложени. Защо искат да му дадат тези две прекрасни, умни и красиви момиченца?? Защо една всеотдайна майка и двамата й родители (които ни приютиха и се грижат за нас) са третирани като опасни престъпници и престъпна групировка??? Защо всички институции си затварят очите за очевадното??? Как заспиват вечер?? Защо тези, които имат пари и власт са безнаказани каквото и да сторят??? Нямат страх от нищо и ти се подиграват в очите, а ти нищо не можеш да направиш.... Не мога да защитя малките си момичеца, себе си съм отписала вече... Най хубавите години съм отдала на този "човек"... Бях на 23,сега съм на 36, няма и помен от човека, който бях. Смазана съм! Сутрин не мога да стана от леглото... Но всеки ден намирам сили, да се погрижа за децата си! Не мога да се предам, ЗАЩОТО НЕ МОГА ДА ГИ ПРЕДАМ!!! ТЕ СА ВСИЧКО ЗА МЕН!!! Не съм ги оставила и за секунда, няма и да го направя!!! Всеки път се моля да попаднем на съдии и експерти със сърца..... НО ИМА ЛИ ТАКИВА???? ИЛИ ЗА ВСИЧКИ МОИТЕ ДЕЦА СА ПРОСТО ДВА ЛИСТА ХАРТИЯ?!? ТОВА СА ДВЕ МАЛКИ ДУШИЧКИ, КОИТО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ИСКАТ ДА ВЯРВАТ В ДОБРОТО!!!!

МЕЧТАЯТ СИ ЗА СПОКОЙСТВИЕ.....

ЗА КАКВО СИ МЕЧТАЯТ ВАШИТЕ ДЕЦА ГОСПОДА СЪДИИ,ПРОКУРОРИ, ПОЛИЦАИ, ПСИХОЛОЗИ, СОЦИАЛНИ И ДРУГИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ??? НЯКОЙ ЩЕ СИ ОТВОРИ ЛИ ОЧИТЕ И ДО КОГА ЩЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ НАСИЛНИЦИТЕ???? ДО КОГА ЩЕ ИМ ПОМАГАТЕ?????

GlasNews.bg има готовност да публикува и позицията на бащата.

Записите на Мая 18+: