Просеща жена със смартфон, предизвика оживена дискусия в социалната мрежа. Случката е от улиците на Варна. Някои граждани не виждат нищо нередно, но не закъсняват и подозренията в експлоатация на човешката добрина.

Съвсем пресен е и случаят, при който мъж бе задържан, защото организираше хора за просия. Като един от тях дори се преструваше на сакат.

Гледката на жена със забрадка, която се е свила на плочките, а пред нея е поставена кутия, е заснета от варненец. Мъжът призовава за бдителност своите съграждани.

"Просякинята не спря да говори по мобилния си телефон. За в случай, че някой реши да и плати сметката!", пише Андрей Д.

Някои граждани не са съгласни с подозренията на своя съгражданин, но други споделят своя горчив опит. Вижте някои от коментарите им:

"Когато си беден нямаш право на мобилен телефон и разговори? Доста тъпо", контрира варненка.
 
"Има милостиви хора и благодарение на тях изкарват доста добри пари. Преди години имаше един просяк на стъпалата в подлеза пред Катедралата. Всеки ден минавах оттам и каквито стотинки имах, му ги пусках в кутията, купувах му по някоя закуска. Един ден той ме заприказва. Каза ми, че е от Южна България. Имал син студент и го издържал с това, сега събирал пари за апартамент. Така че милостивите хора ѝ плащат разговорите на просякинята и не само разговорите. В повечето случаи те са здрави, прави хора", разказва Даяна С.
 
"Ако ме помолят казвам, че нямам пари в брой. Мога да им купя хляб с карта! Обаче не искат!", добавя Иванова Ф.
 
"Затова пари не се дават, питаш дали има нужда от храна. Ако иска, тогава мога да му купя. Ако иска пари - отказвам", разказва Златко З.
 
 
,