Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев започна пред Съдебната палата, веднага след приключването на шествието Марш на законността: За Гешев , против олигархията. Участниците в него бяха доста по-малобройни - около 600 души. 

На протеста говориха адвокат Емил Георгиев, съдия Методи Лалов, следовател Бойко Атанасов, който е номиниран от няколко граждански организации за главен прокурор.

Лидерът на ГД БОЕЦ Георги Георгиев също говори пред протестиращите, като обяви, че в четвъртък, от 15 часа ще блокират Съдебната палата в София  с едно основно искане – оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев. Хората дошли на протеста използваха възможността да оставят своите подписи в подписката на кандидатурата на  Бойко Атанасов. 

На протеста се появиха и група роми, които заявиха, че не желаят Гешев за Главен прокурор, "защото е расист", пише TrafficNews. Те издигнаха плакати на Христо Иванов и Ценко Чоков. "Свобода за Ценко Чоков" и "Не на Иван Гешев" бяха част от посланията на групата. 

Други участници пък заявиха, че са лично потърпевши от Иван Гешев и Специализираната прокуратура и затова са против неговата номинация. 

На протеста се появи и бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. Тя заяви, че е там заради несправедливата си присъда и иска главен прокурор, който да си върши работата качествено.