Още двама от работниците, пътували в обърналия се рейс са се почувствали зле след инцидента. Те са отишли за преглед в болницата.

Припомняме, че автобусът с работници се преобърна по пътя Русе-Кубрат, сигнал за инцидента е подаден в 6,25 часа тази сутрин.

„Пътят сутринта беше заледен лекичко, шофьорът карал бавно, ударил се в мантинелата, захапал гумата и го завъртял автобуса. През предното стъкло излезли и през люка, счупили са стъклото и люка“, обясни Азми Азмиев, ръководител транспорт на фирмата.

На място са изпратени две линейки, пожарна и полиция. Шестима души – две жени и четирима мъже, са откарани в болница. Единият от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, останалите са с по-леки наранявания.

„Не сме очаквали, ние се връщаме от работа, всеки си почива, заспал, не сме очаквали. Добре съм, малко ръката ме боли“, казва един от пострадалите Пламен Николов пред rusemedia.

Първоначално шестима души са били откарани с две линейки в болница в Русе. Един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а останалите петима са с по-леки травми.

 

Шест души са в болница след инцидента с рейс край Русе СНИМКА

Пробата за алкохол на 60-годишния шофьор на автобуса е отрицателна. Причините за инцидента се изясняват.

Участъкът от пътя между Червена вода и Ново село е затворен. Движението се регулира от пътна полиция, като е организиран обходен маршрут.

Автобус с пътници се преобърна край Русе