Глоба, която застигна бургаски водач в Пловдив, го възмути. Мъжът споделя за случая с публикация във Facebook. Мъжът отнесъл санкция за своето паркиране в района на ул. "Кр. Раковски" 27 под тепетата.

Той разпространява и кадри на глобената кола, както и пътен знак, който е закрит от клоните на дърво.

"Открийте знака... Не стига, че не се вижда от клоните, не стига, че е обърнат към сградата, ами и фиш", пише Кристиян К.

"Само да отбележа, че не съм за двайсетте лева, с които спонсорирах община Пловдив, ами съм за това, че освен да се иска трябва и да се дава. Не може да си оставяш знаците по такъв начин", добавя Кристиян К.

Водач с черна Панамера успя да изненада с паркиране СНИМКА

 Ситуацията не оставя равнодушни пловдивчани. Повечето от тях подкрепят санкциите за нарушаващите водачи. Те изтъкват, че паркирането в града е трудна задача, но ако се паркира безразборно настава хаос, затрудняващ и пешеходците.

Други граждани са на мнение, че глобите не носят облекчение и решаване на проблема, а трябват работещи градоустройствени решения. Не липсват и пловдивчани, които настояват, че средствата, събрани от глоби, трябва да се реинвестират в градската инфраструктура. Вижте някои от мненията:

Шофьор изригна срещу млад мъж заради паркиране

"Идеята на поста, доколкото разбирам е, че глобяват на ред, но не си поддържат нито улици, нито знаци. Би трябвало със сумата от заплатените глоби да се възстановява нужното! Нещата имат нужда от поддръжка", отбелязва Диди Т.
 
 "Спирам там често и знам, че има знак ама не съм видяла да пишат фишове. Вече ще знам", пише Елена О.
 
"Да не си спирал там", заключава Паолин Я.

Снимки: Кристиян К.