Кученце е било отнесено от кола пред погледа на две деца, които са го извели на разходка. Инцидентът е станал на столичния бул. "Александър Малинов".

Водачът на автомобила не се трогнал и е продължил по пътя си. За щастие непозната шофьорка, която вижда децата с обляното в кръв куче спира и им помага.

"Вчера към 15:00часа, децата ми изкараха кучето ни, което е е на 6 месеца на разходка. Отскубнало се от каишката, удря го кола на бул. "Малинов" - шофьорът спира, поглежда и продължава. Детето взима кутрето - тече кръв от уста, носле уши. Спира случайна кола - жената ги закарва до най-близката клиника. Как може такава безчовечност, детето е на 12 годнини и носи кутрето обляно в кръв цялата, може ли такава безчовечност?

Имало е хора около тях, ако някой е снимал, моля за съдействие. Стресът за децата и за нас е голям. Можете да ни се обадите на тел. 0894355397. Моля и жената, помогнала да се свърже с мен! Благодаря!", пише Захари Гиюнелиев.

Потребители обвиниха родителите и децата, че са разхождали кучето на неподходящ терен.

"Има поляни и би трябвало тези поляни да са за кучкари, така че да сте си го завели там! Не ви е срам! Сега шофьора ще ви е виновен. И какво да направи да си зареже ангажиментите, защото кучето ви е е решило, че иска на платното за движение. Нали ако беше набил спирачки този шофьор след него щяха да се нанижат още коли! Я, стига с драмите. Има си места за разходка на кучета, на които трябва пак да им събирате екскрементите!", категорична е Анна Б.

Според другите дори и да има свидетели водачът няма в какво да бъде обвинен.

"Случката е гадна, шока за децата и болката за кучето са факт, който няма да се промени. Но дори и да има записи, какво ще се случи? Шофьорът не се е качил на тротоара с колата, кучето е изскочило на платното. Не можете да му търсите отговорност по никакъв начин. Това да помогнеш на друг човек или животно, да изпитваш състрадание, да си съпричастен - или го носиш в себе си, или не. Явно този човек е от вторите.", отбеляза Ирина Р.

В коментарите под публикацията става ясно, че кучето е починало впоследствие.