Помните ли дядо Съботин, разказахме ви за него в края на миналия месец. Той живее под стълбището на един столичен блок. След цял живот, прекаран в работа, сега едва връзва двата края с 238 лева пенсия. Трудно се придвижва, ставите го болят. Патериците са станали като част от него и без тях не може.

В края на миналата седмина си направи рентгенова снимка на дясното коляно. Лекарите му казали, че ставата е много износена и единственото решение е да бъде сменена с нова, но за такава са му нужни 3000 лева. Сума, която за дядо Съботин е непосилна. От болницата му дали час за операция – 1 юли.

На помощ от роднините си не може да разчита. Вижда дъщеря си, но рядко. Има и внуци, за тях си спомня със сълзи на очите. Празниците прекарва сам.

Казва, че за промяна е късно и не очаква нищо от живота. Мечтае само да получи общинско жилище, но такова му е отказано. Има спънка, която не му дава право да ползва такова. На негово има се води къща във Враца, която е неподдържана и не става за живеене, твърди той.

За малкото и студено мазе, изпълнено с влага и мухъл, плаща 110 лева наем всеки месец. С останалите пари от пенсията се опитва да избута дните до следващата дата.

Ако искате да помогнете на дядо Съботин, може да преведете средства по следната сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG24 STSA93000027022678

BIC: STSABGSF

Титуляр: Съботин Иванов Аврамов

Да помогнем на дядо Съботин - живее в мазе и има 20 дни до пенсията! ВИДЕО+СНИМКИ