Георги Титюков ще продължи да бъде заместник-кмет на Пловдив въпреки скандала със служебния автомобил, който ползва като личен. Според градоначалника Здравко Димитров неговото вице си е взел поука след разследването на Тина Ивайлова.

„Оставка? Не е ставало на въпрос. Ако си е взел поуките… а той си ги е взел. Остави колата на Младежкия център”, заяви Димитров пред trafficnews. Санкции няма да има и за друг общински шеф – директорът на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов, който също експлоатира нова скъпа кола за лични нужди.

"GLAS с Тина Ивайлова": Общински служители карат служебни коли с екстри за хиляди левове

„Калакунов също трябва да остави колата си. Наредил съм всички общински предприятия да паркират колите по местодомуване в предприятията”, каза кметът. В “Glas с Тина Ивайлова” Зико заяви, че действията на зам.-кмета и шефа на ОП-то не са морални и ще вземе мерки. Явно обаче според градоначалника това нарушение не е повод да освободи двамата от длъжност.ю

Европроекти за милиони на пловдивски зам.-кмет отиват в антикорупционната комисия към ОбС

Припомняме, че Титюков бе хванат как е приватизирал автомобил за 80 000 лева с ДДС, купен по проект за намаляване на бедността. Автомобилът „Шкода Кодиак” е закупен с европейско финансиране, като целта му е да вози младежки екипи до малките населени места по различни програми. Самият директор на Младежкия център призна, че до малките населени места използват друга кола за екипите, а шкодата се „паркира в Младежкия център, когато Титюков го посещава”. Автомобилът се ползва и със служебно гориво, макар да се кара и извънслужебно от зам.-кмета по спорт, социални дейности и младежка политика.

Единствената кола без GPS пък в ОП “Паркиране и репатриране” се оказа тази на Калакунов. По примера на Титюков, самият Калакунов е възложител на обществената поръчка, с която е закупена кола отново „Шкода” за 65 000 лева. Пред Тина Ивайлова общинският шеф казва, че това е „нормален работен автомобил”, а неговото възнаграждение е малко над 2000 лева.

Вижте разследването във видеото: