Валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, но по-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има превалявания от дъжд, на отделни места в Североизточна България - дъжд и сняг. Днес ще е ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад, който привечер постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 5° и 10°. В София минималната – около 1°, максималната – около 5°.

Обявен е оранжев код за силен вятър в 8 области в Северозападна и Централна България. Скоростта му ще достига до 30-32 метра в секунда. Това са Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пазарджишка, Пловдивска и Сливенска област. 

Две жени и дете на косъм от трагедия по време на бурята в Пловдив

За останалата част от страната е обявен жълт код за силен вятър с пориви до 20-24 м/с. От вятъра и бурята има нанесени щети в Пловдив и Пазарджик. В Пловдив бурята изкорени дървета, има паднали клони и ламарини от гаражи. Изолацията на жилищен блок в район "Тракия" се е стоварила върху детска градина. 

Панели на саниран блок в Пловдив се срутиха върху детска градина ВИДЕО

В Пазарджик са подадени 8 сигнала за паднали дървета и отнесени покривни конструкции след разразилата се снощи буря. Силен вятър имаше тази нощ и в София.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще е ветровито, с умерен, временно силен северозападен вятър. Максимални температури: 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от сняг. След обяд в масивите от Западна България снеговалежите ще спират и облачността ще са разкъсва. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.