Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил проверка във връзка с разследването на Тина Ивайлова и "GlasNews"  за бившият шеф на "Пътна полиция" Звезделин Колев. Разследването показа как Колев е придобил професионална книжка, въпреки че е с нарушено зрение и не отговаря на изискванията. Освен това полицаят е собственик на няколко апетитни имота в София и околността, както и внушителен автопарк. 

Към момента на публикацията Колев беше началник на сектор "Охранителна полиция" към Четвърто РУП-София. 

Ден след излъчването на разследването по Нова Тв , полицейският началник входира заявление за напускане на МВР. Пуска също заявление за едноседмичен отпуск, както и уведомление, че напуска страната. Дестинацията, която е посочил за почивка, е Италия, но екипът ни го засича в София. След това удължава отпуската си с още една седмица. Междувременно бившите му колеги от „Пътна полиция“ го издирват, за да му връчат заповед за отнемане на шофьорската книжка. 

Разбира се, не е без значение как Колев ще напусне системата на МВР. Защото ако напусне доброволно, без да му бъде търсена дисциплинарна отговорност, той ще се пенсионира с всички привилегии, които се полагат на държавен служител с първа категория труд , а именно 20 заплати и сериозна пенсия. 

Ако обаче проверката докаже, че полицейският шеф е извършил дисциплинарни нарушения, той ще бъде уволнен дисциплинарно и без полагащите му се обезщетения. 

След разследване на GlasNews: Полицейски началник напусна МВР

Разследване на GlasNews: Как полицейски шеф се сдоби с апетитни имоти и внушителен автопарк?