12-годишната Рейсиян се е самонаранила, след като е избягала от вкъщи.

Това стана ясно на брифинг на Окръжна прокуратура Пловдив и полицията във връзка със случая в село Болярино.

Дете изчезна в Пловдивско, издирва се! СНИМКИ

Както ви съобщихме, бе съобщено за изчезнало 12-годишно момиче от сирийски произход. След 8-часово издирване малката Рейсиян бе намерена с нарявания по ръцете по себе си. Мистерията обаче бързо бе разплетена.

"Имаше данни, че детето е отвлечено. Работеше се и по други версии. Съвместните действия на прокуратурата и МВР дадоха добър резултат и детето бързо беше намерено. Беше в шок с видими наранявания. Трудно се работеше първоначално, заради езиковата бариера. В последствие беше назначен преводач и бяха взети всички мерки от страна на прокуратурата и полицията. Сега детето е в добро състояние", заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

"Около 18,30 се получи сигнал, че се чуват звуци от определено място, където бе намерено и детето. Бе в уплашено, притеснено състояние. Детето беше прегледано и в по-спокойна обстановка започнаха разговорите. Няма как да влизаме в детайли относно нараняванията, защото в момента се извършват експертизи", допълни шефът на ОДМВР Пловдив комисар Васил Костадинов.

Констатирани са две увреждания по тялото и по главата на детето. При така събраните доказателства става дума за извършено самонараняване.

Наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев поясни, че с цел проверка е бил извършен и следствен експеримент на място, с участието на детето, за да се изясни как точно са се случили нещата. Експериментът е показал, че за момента всичко се потвърждава напълно.

Родителите на детето смятат, че става дума за отвличане, но те още не са запознати със събраните до момента доказателства, стана ясно още от думите на Паскалев.

Очаквайте подробности!

Откриха детето, изчезнало в Пловдивско ВИДЕО

Неочаквана развръзка с изчезналото момиче край Пловдив