Глоба до 2000 лв. може да получи собственикът на комплекс "Старите къщи" край Поморие, в което е имало близо 120 човека въпреки наложената забрана. За нерегламентирания купон ви съобщи GLAS.bg още снощи.

 "Във връзка с установено събиране на голяма група от хора, осъществено в комплекс край с. Медово на  23-ти срещу 24 януари са предприети действия по налагане на санкции на нарушителите на противоепидемичните мерки. Първоначалните обяснения за работещото заведение към комплекса са свързани с изхранване на гостите на хотелската част. Към момента се изяснява точния им брой, както и действително ли са били гости в хотела и нарушено ли е изискването за 50% заетост на заведението", заяви говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева.

100 гости бягат от купон след акция на полицията СНИМКИ и ВИДЕО

 

Предстои съставяне на актове за нарушаване на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса, работещ с клиенти след 22.00 ч.

Санкцията да физически лица е от 300 до 1 000 лв., а за собственици достига до 2 000 лв.

Припомняме, pо първоначална информация празнуващите са били близо 120 души, а на събитието е имало дори оркестър. В самата хотелска част всички стаи са запълнени. Гостите са започнали да бягат - явно предупредени за идването на служителите на МВР.

Към момента е ясно, че десетки гости са избягали от мястото, а други са се скрили в стаите си. Никой от тях не е заплатил сметката си,  полицаите не са успели да заловят нито един от гостите. Управителят на комлекса не беше открит.

След пристигане на РЗИ Бургас в комплекс „Старите къщи” в село Медово,  вратата на ресторанта остана заключена, така както бе и за служителите на МВР.

Комплекс "Старите къщи" се оказа непристъпен за полиция и РЗИ СНИМКИ