Стана ясна самоличността на моториста, блъснал нарочно катаджия при полицейска проверка във врачанското село Рогозен вчера. Оказа се, че това е системен джигит, от който е пропищяло цялото село, съобщи bulnews.

Произшествието стана снощи в село Рогозен. В хода на специализирана операция по контрол на пътното движение, полицейски патрул подал сигнал за спиране на мотоциклет „Хонда“. Водачът намалил скоростта, но при приближаване на полицейския екип, рязко ускорил движението си. Джигитът блъснал с мотора един от униформените служители и с висока скорост продължил пътя си, съобщават официално от ОД на МВР-Враца.

Моторист не спря на стоп палка, прегази полицай

Малко по-късно рокерът е открит и задържан. Това е 23-годишният Любомир Горанов от Рогозен. Младежът е криминално проявен и осъждан, а моторът му бил без поставена регистрационна табела.

Колегата на прегазения от мотор полицай: Беше умишлено

Жителите на Рогозен разказват, че младежът, който е от ромски произход, е проблемен, по думите им – вследствие на злоупотреба с наркотици. Свидетели на снощния арест споделиха, че у него били намерени неизвестни вещества, но тепърва ще става ясно дали става въпрос за дрога.

Към момента Любомир е в ареста за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Раненият от него полицейски служител пък е в болница с тежки фрактури на единия крак, предстои да му бъде извършена хирургична операция.