Трима души загинаха, а 16 са ранени при жестока катастрофа край Лесово, на 5 км от границата с Турция.

Сигналът за сблъсъка между тир и пътнически микробус е подаден малко преди 6.00 ч. в петък сутринта. Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково.

Камионът с украинска регистрация бил спрял край пътя, когато в него се ударил бусът. В буса имало 18 пътници, които отивали на пазар в Одрин. 

При удара умират шофьорът на буса и двама от пътниците. Пострадалите са откарани в болница в Ямбол, където пристигна и здравният министър Костадин Ангелов. Той обясни, че жертвите са на 59, 53 и 70 г. Петима от ранените са освободени за домашно лечение. Ангелов обясни, че се създава организация за вдигане на санитарна авиация, съобщи Нова.

Версиите на разследващите са от техническа неизправност до заспал шофьор. Разчита се и на показанията на пътниците. Според първоначалните данни има измерен около 30 метра спирачен път. 

Шофьорът на тира не е пострадал и вероятно ще бъде задържан.

Движението в района на катастрофата е ограничено в двете посоки. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика.

Кадри: Нова

Жертвите от страшната касапница с тир са вече 3-ма! Има и 16 ранени