Стотици жители на почти всички села от Родопската яка се включват в подписката срещу изградените мантинели на Околовръстното на Пловдив, пише ТrafficNews. В Първенец започнаха подписка срещу предпазните ограждания, а първото село, което е подела инициативата е село Марково.

Има ли животът цена? Пловдивчани на протест срещу пускането на Иво Лудия

„Миналата седмица пуснахме подписката в селото, като разговарях с част от колегите в другите села от Родопската яка да се включат – Първенец, Брестник, Браниполе, Белащица… Ще направим обща подписка, която ще внесем в АПИ и Община „Родопи” заяви Десислава Терзиева, която е кмет на Марково. Тя каза, че към подписката има голям интерес и много хора се включват. 

„Нямаме против мантинелите, а сме срещу начина, по който са сложени и са отрязали целия банкет.  Един човешки живот да спасим, ще има смисъл това, което правим”, обясни Терзиева. 

Припомняме, че 3,4 млн. лева струват мантинелите на Околовръстното шосе от общия ремонт за 25 млн. лева. При проверката от АПИ изразиха задоволство от ремонта на пътя, но нито бизнесът, нито гражданите са съгласни с констатацията на Пътната агенция.

След трагедията на Околовръстното: Това ли е новият път "убиец"?